Sport

NBA: összegyűjtöttük a játéknap legjobb jeleneteit

Jonas Valanciunas (Jonas Valanciunas, lebron james, )
Jonas Valanciunas (Jonas Valanciunas, lebron james, )

Tizenhárom mérkőzés, több, mint ezer kosár és pazar akció. Íme a legérdekesebb, legszebb pillanatok.

Jonas Valanciunas (Toronto Raptors) tulajdonképpen azt hihette, valamilyen másik csarnokban és másik sportágat űz épp, amikor LeBron Jamest (Cleveland Cavalliers) mögé kerüléssel padlóra vitte. Mondjuk cselgáncsban, vagy birkózásban ezt értékelték volna, az NBA-ben kevésbé. Ráadásul hiába tette mindezt. James 29 pontot dobott csapata 120-at. A Cleveland csak 112-őt a gólzáporos meccsen.

Semmiképp sem maradhat ki a felsorolásból az a jelenet, amikor Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) kísérletét , Nerlens Noel (Philadelphia 76ers) parádés layuppal hárította. Nem sok ilyen volt a meccsen, mert a jó Russel, aki ugyan arccsonttörése után, speciális védőmaszkban játszott, tripla duplát ért el, azaz szórt 49 pontot, szerzett 16 lepattanót és osztott ki 10 asszisztot. 

Westbrook egymást követő negyedik meccsén csinálta meg ezt a páratlan bravúrt, amire1989 tavasza óta nem volt példa. Akkor bizonyos Michael Jordan neve mellé jegyeztek fel hasonló statisztikát, de ő nem feltétlenül ettől lett azóta dollármilliárdos. Jó meccs volt, a Philadelphia 76ers végül csak hosszabbítás után adta meg magát 123-118-ra. 

Természetesen nem maradhat el a nap Alley Oopja sem. Jelesül a spanyol Európa-bajnok Ricard „Ricky” Rubio (Minnesota) hozza kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát Andrew Wigginst. A kosár gyönyörű, de ez sem segített rajtuk, mert a Denver Nuggets vendégként is simán nyerni tudott (85-100).

2,8 másodperccel a vége előtt döntetlenre állt 87-87-nél a Portland Trail Blazers és a Los Angeles Clippers meccse, de utóbbi simán nyerhetett volna, hiszen kétszer is dobhattak kosárra. Illetve dobhattak volna, ha a palánk alatt ácsorgó DeAndre Jordan nem csak állt volna a kezében a labdával, hanem kezd is vele valamit.

2,8 másodperc volt hátra a Portland Trail Blazers és a Los Angeles Clippers rangadóján. Az állás kiélezett, 87-87. A Clippers kétszer is dobhatott kosárrade  DeAndre Jordan rém bamba volt, ahelyett, hogy bezsákolta volna Jordan a zsugát, csak állt a kezében a labdával, és nem tudta mit tegyen…

Chris Paul közben agybajt kapott. Hosszabbítás lett a vége, ahol naná, hogy a Portland felé billent a mérleg nyelve. Na ez a legviccesebb kategória.

NBA, alapszakasz, eredmények:

Indiana Pacers-New York Knicks 105-82
Orlando Magic-Phoenix Suns 100-105
Boston Celtics-Utah Jazz 85-84
Brooklyn Nets-Charlotte Hornets 91-115
Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 112-120
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 100-102
Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 85-100
New Orleans Pelicans-Detroit Pistons 88-85
Oklahoma City Thunder-Philadelphia 76ers 123-118, hosszabbítás után
Miami Heat-Los Angeles Lakers 100-94
San Antonio Spurs-Sacramento Kings 112-85
Golden State Warriors-Milwaukee Bucks 102-93
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 93-98, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik