Kultúra koronavírus

Párizsban újranyitott a Disneyland

A Disney szórakoztatóparkjainak nyitva- vagy zárvatartása a járvány alakulásának indikátorává vált, most sincs ez másként, amikor Hongkongban a betegszám növekedése miatt bezárt, Párizsban viszont az egészségügyi adatok kedvező alakulása miatt kinyitott a Disneyland.

A Disneyland Paris négy hónapig tartott zárva, és a mostani újranyitás is csak szigorú új szabályok mentén valósulhatott meg: minden látogatónak, aki elmúlt már tizenegy éves, kötelező az arcmaszk viselése, legalább egy méteres távolságot kell tartani másoktól, és a parkot telerakták kézfertőtlenítő-adagolókkal, egészen pontosan 2000 darabbal, melyek a becslések szerint huszonegyezer liter fertőtlenítőgélt fognak kinyomni magukból egy hónap alatt.

Fotó: Aurelia MOUSSLY / AFP)

Emellett a parkba kizárólag előre lefoglalt jeggyel lehet belépni, úgy is csak korlátozott számban: a szokásos napi negyvenezer helyett nagyjából tizenkétezren léphetnek be. Néhány programot, mint a délutáni felvonulás vagy a Csipkerózsika kastélya előtti tűzijáték, még nem tartanak meg. Ami ennél is fontosabb, hogy nem lehet megölelni a Disney-karaktereket, ehelyett felállítottak szelfipontokat, ahol Mickey-vel és a többiek fotózkodni lehet, valamint Disney-figurás maszkok széles kínálatát árusítják, melyből a befolyt bevételek a Vöröskereszthez kerülnek.

Kiemelt kép: Aurelia MOUSSLY / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik