Belföld

Előzetesben a szurkáló

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) vasárnap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a 17 éves törökbálinti, magát romának valló fiút, aki két héttel ezelőtt a 21-es buszon karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút - közölte a támadó ügyvédje, Ilosvay Katalin.

Az ügyvéd közölte: az ügyészség arra hivatkozva terjesztette elő az előzetes letartóztatásról szóló indítványát, hogy a várható büntetés súlyossága miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ügyészség attól is tartott, hogy a támadó a tanúkkal egyeztetve az eljárás meghiúsítására törekedhet. A bíróság ez utóbbi érvet nem fogadta el, mivel a tanúkihallgatások már megtörténtek.

Ilosvay Katalin közölte: amennyiben a fiatalkorú védence által elkövetett tettet emberölés bűntettének kísérletévé minősítik, büntetése legfeljebb 10 év lehet.

Két hete Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség péntekre virradóra elfogta a bűncselekményt elkövető, 17 éves, törökbálinti – magát romának valló – szakközépiskolás fiút, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni igyekezett a Normafához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik