Belföld

Kezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása

Augusztus 2-ától a Nyugai tér és a Deák tér között lehet fennakadásokra számítani, ugyanis elkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása. Szintén kedden kezdik el a XXII. kerületi Leányka utca útburkolatának cseréjét, így itt is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Podmaniczky Program keretében újabb útfelújítási munkálatokra kell számítani: az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky út felújítása kedden kezdődik az úgynevezett nulladik ütemmel. A forgalomtechnikai terv alapján a Deák Ferenc tér és az Andrássy út közötti szakaszon két-két sávot foglalnak majd el a munkagépek. Az aszfaltot kedd éjjel, este 10 és reggel hat óra között marják le. Csütörtökről péntekre virradó éjjel ezen a szakaszon aszfaltoznak, pénteken pedig az Erzsébet téri csomópontot burkolják le – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.


Az útfelújítás első üteme a hivatalos megjelölés szerint augusztus 8-án indul el, amely során a középső két-két sávban a Bank utcáig először marást, majd aszfaltozást végeznek. Ezt követően a külső két-két sávon megismétlik a munkafolyamatot, és szegélykorrekciót is végeznek. Az első ütem kezdetétől tilos lesz a parkolás, mert a parkolósávot átengedik a közlekedésnek. Az autósok tehát két-két sávon közlekedhetnek majd. A következő ütem útfelújítási munkálatai egészen a Nyugati térig tartanak majd. Ennél a csomópontnál is új aszfaltszőnyeget terítenek le. A forgalomba helyezés várható időpontja október 25.

Szintén kedden kezdődik a XXII. kerületi Albertfalvai aluljáró – Savoyai tér közötti szakasz, azaz a Leányka utca felújítása. A kétszer két sávos úton útburkolatmarást, aszfaltozást és szegélykorrekciót végeznek. A munkálatok ideje alatt a forgalmat irányonként egy sávra korlátozzák, váltott oldalon. Az első ütem alatt a befelé jövő oldalt terelik a kifelé menő oldalra, majd fordítva. Ezt a szakaszt várhatóan augusztus 16-án adják vissza a forgalomnak.

Befejeződő munkálatok

A héten – a hivatalos ütemterv szerint – elkészül a XIII. kerületi Népfürdő utca és Váci út közötti szakasz, a Dagály utca, vasárnaptól pedig ismét lehet közlekedni a XXII. kerületben a Mária Terézia utcán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik