Foci

Élen az Arsenal, Geráék ikszeltek a Tottenhammel

Theo Walcott (theo walcott, )
Theo Walcott (theo walcott, )

Az Arsenal labdarúgócsapata hátrányba került a West Ham United otthonában, de végül 3-1-re nyerni tudott. Hazai környezetben diadalmaskodott a Chelsea, Gera Zoltán és a West Bromwich Albion pedig 1-1-es döntetlent ért el a Tottenham vendégeként.

A Manchester United hektikus sikere után délután indult be az igazi nagyüzem Angliában, nyolc mérkőzést is rendeztek egy időben, azaz voltak történések rendesen.

Londonban például a bajnoki címről hosszú idő reálisan álmodozó Arsenal látogatott a West Ham United otthonába és hiába birtokolta többet a labdát, a második félidő elején hátrányba került. Sőt, a gólszerző Carlton Cole kis híján megduplázta csapata előnyét, de fejese után a kapufán csattant a labda. Vissza is vágtak az Ágyúsok, Theo Walcott duplázott, a második gólhoz ráadásul a sérüléséből visszatérő Lukas Podolski asszisztált. Sőt, a német a 79. percben a meccset is eldöntötte. Az Arsenal 3-1-es győzelmével az élre ugrott, és ha a Liverpool nem nyer a Manchester City ellen, akkor ott is marad.


Theo Walcott két góljával vált főszereplővé
Fotó: AFP

Nyerni tudott a Chelsea is, amely Hazard góljával múlta felül a Swansea-t. Ráadásul az Everton hazai környezetben nagy meglepetésre kikapott a sereghajtó Sunderlandtől (Howard kapust már az első felvonásban kiállították), így a londoni Kékek egy riválist leráztak magukról.

Közben Gera Zoltán kezdett a West Bromwichban, az Albion a nemrégiben edzőváltáson átesett Tottenham otthonában vizitált. Eriksen volt az első felvonás főszereplője, aki előbb lőtt egy szép szabadrúgásgólt, majd hátul rontott, amiből egyenlítettek a vendégek. A folytatásban több találat nem született, az egy pontnak a WBA örülhet jobban. Gera kezdőként 77 percet játszott. 11 hónap után volt kezdő ismét.

A játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Newcastle aratta, amely ugyan hátrányba került hazai pályán a Stoke City ellen, de aztán ötöt lőttek a 43. percre (!) kilenc emberre fogyatkozó ellenfelüknek.

Eredmények – Premier League, 18. forduló

West Ham United – Arsenal 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Cole (46.) illetve Walcott (68., 71.), Podolski (79.)

Chelsea – Swansea 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hazard (29.)

Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Eriksen (36.) illetve Olsson (38.)

Newcastle United – Stoke City 5-1 (1-1)
Gólszerzők: Remy (45., 57.), Gouffran (48.), Cabaye (67.), Cisé (80. – 11-esből) illetve Assaidi (30.)
Piros lap: Whelan (40.), Wilson (43.)

Aston Villa – Crystal Palace 0-1 (0-0)
Gólszerző: Gayle (90+2.)

Cardiff City – Southampton 0-3 (0-3)
Gólszerzők: Rodriguez (14., 20.), Lambert (27.)

Everton – Sunderland 0-1 (0-1)
Gólszerző: Ki Sung-Yong (25. – 11-esből)
Piros lap: Howard (23.)

Norwich City – Fulham 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Hooper (13.) illetve Kasami (33.), Parker (87.)

Videó – Így nyert az Arsenal:

Videó – Hazard gólja döntött a Chelsea javára:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik