Belföld

Ünnepelni gyűlnek a Felvonulási térre a gazdák

Öt-tízezer gazda indul pénteken és szombaton Budapestre a Felvonulási térre a Magosz szervezésében; a gazdák bográcsokat hoznak magukkal, és néhány traktort jelképesen. Emellett kezdeményezték, hogy a köztér a Gazdák tere nevet kapja.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) keddi budapesti sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, hogy a tavaszi gazdademonstráció helyszínén már pénteken megkezdődik az ökörsütés. Szombaton, 20-án ökumenikus istentiszteletre, gazda-nagygyűlésre kerül sor, a gazdák által a fővárosiak részére készített ételekkel a minőséget kívánják bemutatni. “Olyan ízeket, amelyek nem találhatók meg az áruházláncok silány, tucatáruiban” – mondta Bagi Béla, a Magosz alelnöke.

Az alelnök szólt arról, hogy négy traktor csak szimbólumként érkezik a térre, emlékeztetve a tavaszi demonstrációra. Tavasszal a vidék és a főváros szövetsége jelképeként a demonstráció résztvevői javasolták, hogy a Felvonulási tér a Gazdák tere nevet kapja. Tudomásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés néhány frakciója támogatja ezt. Úgy tudják, előterjesztés is készül egy olyan névre, amelyben szerepel a gazda szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik