A finomított élelmiszerek elkerülése, és a teljes értékű gabonák, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása javíthat a már kialakult állapoton. Lássuk, milyen ételeket érdemes készíteni!
Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések száma igen magas, és a növekvő tendencia egyelőre nem áll meg. Azzal, ha odafigyelünk arra, mit eszünk, sokat tehetünk a probléma kialakulása ellen, vagy annak kezelésében is. Lássuk, melyek a legfontosabb tényezők, amelyekre érdemes figyelnünk.
1. A helyes táplálkozás során az ízlelőbimbók kielégítésén túl a szervezet igényeire is tekintettel kell lenni, amelynek alapja az állati zsírokban, nehezen emészthető fehérjékben (pl. tej) és finomított szénhidrátokban (fehérliszt, fehérrizs, cukor és az ebből készülő ételek) szegény, valamint a természetes, élő, növényi táplálékban és rostban gazdag, reggeltől kora estig csökkenő tendenciájú étkezés.
2. A minél kíméletesebb konyhatechnika kialakításában a szemléletmód és az egészségesebb alternatívák jelentenek segítséget. Ilyen a párolás, gőzölés, kevés zsiradékban való főzés, sütés, sütőben való párolás, sütés.
Ha szeretne további tippeket olvasni, kattintson ide.
Forrás:
Ételek szívünk védelméért (Házipatika)