Belföld

Bíborosi mise az előzetes letartóztatottaknak

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatott be karácsonyi misét vasárnap az előzetes letartóztatásban lévőknek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Szentbeszédében a bíboros azt hangsúlyozta, hogy a bűnt nem lehet természetes magatartásnak tekinteni, de azt sem lehet mondani, hogy nincs megbocsátás. Van újjászületés, el kell fogadni Isten megbocsátó szeretetét.

A Biblia amikor számba veszi, hogy miért vannak bajai az emberiségnek, alapvető okként mindig a bűnt találja meg. Van olyan önzés, féktelenség és más bűn is, amely egész társadalmakra kihathat. Egyénileg nagyon nehezen szabadul tőlük az ember, csak Isten szeretete térítheti le erről az útról – hangsúlyozta Erdő Péter.

A mise után Erdő Péter újságíróknak elmondta, hogy tartotta fontosnak, hogy személyesen tegyen eleget a kedves meghívásnak, mert karácsonykor jött el Isten az emberek közé: megváltotta őket bűneiktől, mivel mindig van megbocsátás, s ez nagyon fontos azoknak, akik már bűnözésbe keveredtek. A misén megjelent hatvan előzetesen fogva tartott nevében egy fiatal nő üdvözölte a bíborost. Megköszönte személyes részvételét, úgy fogalmazott, hogy számukra – távol otthonuktól, családjuktól – egészen más a karácsony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik