Belföld

Több milliárdért építkezhet Kispesten egy Fidesz-képviselő

Egy fideszes országgyűlési képviselő által vezetett céggel szerződött Kispest a metróvégállomás tervezett beruházására. A helyi Fidesz ellenzi, a szocialisták támogatják a projektet – írja a Magyar Hírlap.

Juhos Katalin, a Fidesz frakcióigazgatója a vezetője annak a cégnek, amely beruházna a Kőbánya–Kispest metróvégállomás környékének rehabilitációjába. A kispesti önkormányzat az R-CO Ingatlanforgalmazó Rt.-vel azután kötött a múlt héten szerződést, hogy a korábbi befektetővel megrekedtek a tárgyalások. Steinerné Török Katalin, Kispest szocialista polgármestere azt mondta: a kerület vezetésének csupán az lebegett a szeme előtt, hogy végre elkezdődjön a beruházás. Ennek keretében átépítenék a metróvégállomást, épülne egy új buszvégállomás, egy 330 férőhelyes P+R parkoló, valamint egy áruház és sok kis üzlet is.

A beruházó kft. vezetője, Juhos Katalin szerint nem személye, csupán szakmai érvek szóltak a frissen alakult cég mellett, amikor Kispest velük cserélte le a korábbi befektetőt. A képviselőnő tizenöt-húsz milliárd forintra becsülte a projekt értékét.

A lap megkereste a beruházásra egységesen nemmel szavazó kerületi Fidesz vezetőjét, Fried Miklóst, aki szerint Juhos feltehetően kiszáll a politikából, és a civil életre készül a beruházással. „Egy 63 ezer négyzetméteren zajló építkezés élére egész ember kell, emellett nem lehet a parlamentben is dolgozni” – jelentette ki Fried. Juhos Katalin szerint a kispesti fideszeseknél főként személyi ellentétek játszhattak szerepet, hogy ellenezzék a beruházást. A metróvégállomás környékének beépítése ellen ugyanakkor a környéken élők is folyamatosan tiltakoztak.

Tavasszal pedig a fővárosi közgyűlés utasította el, hogy a terület százszázalékosan beépíthető legyen. A lap információi szerint Demszky Gábor főpolgármester kedden a kerületbe látogat, és a közgyűlés következő, decemberi ülésén ismét napirendre tűzik az övezetátsorolás – igaz, csak hetvenszázalékos beépítéssel számoló – kérdését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik