Sport

Van és lesz is még kézilabdacsapat Érden

Csőzik László, Érd polgármestere a saját közösségi oldalán hosszú posztban számolt be arról, hogy mi várható az NB I-es női kézilabdacsapatnál a következő évben, években.  

„Új korszakot nyitunk az érdi kézilabdában. Maradunk az NB I-ben, új csapattal, új játékosokkal, új edzőkkel, de jóval kevesebbet költve az érdi adófizetők pénzéből, s többet szponzorokéból. Mostantól az utánpótlásra is sokkal nagyobb figyelem összpontosul majd, méghozzá azért, hogy a jövőben saját nevelésű, érdi lányok alkothassák a csapat gerincét. Véget vetünk a közpénzherdálásnak, -dézsmálásnak, annak a pénzszivattyúnak, ami az elmúlt évek alatt mindösszesen majd 3 milliárd forintot szívott fel a városlakók által befizetett adóforintokból” – írta a polgármester.

Kiemelte, hogy „az érdi az egyetlen NB I-es kézilabdacsapat, melyet helyi adóforintokból, városi közpénzekből finanszíroznak szinte kizárólagosan (más, jóval gazdagabb önkormányzatok az érdi közpénzjuttatásnak tizedét-nyolcadát fizetik csak ki, a többit tőkeerős, rendszerint névadó szponzorok állják)”.

A klubot működtető Sport Kft.-nek 2017-ben 275 millió, 2018-ban 359 millió, 2019-ben 388 millió forint önkormányzati támogatás ment, 2020-ra pedig a 700 millió forint volt a finanszírozási igény.

Csőzik szerint óriási hiba, hogy a hosszú évek alatt képtelenek volt szponzort találni a csapatnak, ugyanakkor fizetést kaptak, amelyek mára 2 millióra emelkedtek, és a játékosok határozott idejű munkaszerződéseiben automatikus kb. évi 10–15 százalékos béremelés lett kikötve.

Az érdi kéziseknek óriási eredmény lenne az NB I-ben maradás
Szabó Edina tárgyal néhány egykori játékossal, a topklubok is segítenének.

„Soha egyetlen egyszer sem mondtuk, hogy itt a vége, nem lesz többé Érden kézilabda! Szerethető, megbecsült és csodálatos emberekből álló, szakmailag és pénzügyileg jól működő csapatot akarunk! … Van és lesz is még csapat Érden!” – írta Csőzik László.

Hozzátette, olyan csapat lesz, amilyennek mindig is lennie kellett volna. „Olyan csapat, amit gondosan, az utánpótlásból, a szakmai munka eredményessége okán ide igazoló játékosokból fogunk együtt felépíteni! Együtt a szurkolókkal, az érdiekkel és mindenkivel, aki ebben a harcunkban elkísér bennünket! Ez a csapat valóban a miénk lesz! De sallangmentesen, ésszerűen gazdálkodva az emberi és az anyagi erőforrásokkal is.

Meg fogjuk mutatni a világnak, hogy Érddel számolni kell! Az utánpótlásra építő, biztosabb alapokon álló és kizárólag szerethető arcú csapattal fogunk kijönni ebből a gödörből.

Kiemelt fotó: ÉRD Handball

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik