Gazdaság koronavírus

Bérkiegészítést kapnak a tatabányai szociális dolgozók a járvány miatt

30 százalékos bérkiegészítést kapnak a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményben (TJ ESZI) dolgozók a koronavírus-járvány miatt megnövekedett többletfeladatok kompenzálására – közölte a tatabányai önkormányzat.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, hogy mivel járási ellátásról van szó, felkereste az érintett kistelepülések vezetőit és mindenki a támogatásáról biztosította őt ebben a kezdeményezésben. Így az ellátás tizenkét területén – az időskorúakkal, a hajléktalanokkal, a házi segítségnyújtásban részesülőkkel foglalkozók, a család és gyermekjóléti központban dolgozók közül összesen 180-an részesülnek bérkiegészítésben, ami havonta bruttó 12,6 millió forintot jelent.

A közlemény szerint TJ ESZI idősek otthonaiban csaknem háromszáz ember ellátásáról gondoskodnak. Tizenkét órás váltásban több mint százan dolgoznak védőfelszerelésben, a szájmaszk használata kötelező. Az otthon lakói közül azoknak, akik kórházi ellátás után térnek vissza, kialakítottak egy húsz ágyas izolációs részleget. Ők csak az itt eltöltött megfigyelési időszak után térhetnek vissza a szobáikba. Az otthonokban továbbra sincs koronavírussal regisztrált beteg.

Túlterheltek az idősotthonok, védőfelszerelésük nincs, az állam pedig nem segít
Az egyik momentumos politikus végigkérdezte az intézményeket az országban.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik