Élet-Stílus

Megbocsátott a lánynak, aki egy életre megnyomorította

Amikor egyik barátnője poénból a medencébe lökte, eltört a nyaka és mellkastól lefelé megbénult. Azt mondja, már nem haragszik.

Az eset még évekkel ezelőtt történt Észak-Karolinában egy féktelen lánybúcsú során: az akkor 24 éves Rachelle Friedman öt barátnőjével ünnepelte utolsó „szabad” estéjét, amikor a buli hevében egyikük, viccből a medencébe lökte őt. „Mindannyian fiatalok voltak, a húszas éveink elején, nem is gondoltunk rá, hogy bármi történhet velünk. Ittunk, szórakoztunk, táncoltunk…gondtalanok voltunk” – emlékszik vissza a most már 28 éves Rachel, aki tragikus balesetéről, és az utána történtekről könyvet is írt.


Megfogadták, hogy sosem árulják el ki okozta a balesetet (Rachel középen)
Kép forrása: Rachel Friedmann

A buli hevében az egyik lány jó ötletnek találta, ha belöki a menyasszonyt a medencébe. Csakhogy ezért az egyetlen, ártatlan mozdulatért később mindannyian nagy árat fizettek. Rachel ugyanis olyan szerencsétlenül esett, hogy eltörte a nyakát: hiába szállították azonnal kórházba, a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy mellkastól lefelé lebénult. „Szerencsésnek érzem magam, mert túléltem. A szüleim és a férjem szerint sokáig ez sem volt biztos” – mondta a lány, aki egy internetes közösségi oldalon, a Redditen válaszolt a felhasználók kérdéseire.

Amikor arról kérdezték, hogy érez a lány iránt, aki miatt tönkrement az élete, Rachel meglepő dolgot válaszolt. „Az egész egy ártatlan baleset volt, arról senki sem tehet, hogy így alakult” – írta, majd hozzátette, a mai napig rendszeresen találkoznak és jó barátnők. „Szerencsére annyi más van, amiről tudunk beszélgetni, így egyáltalán nem kínos a dolog egyikünknek se” – magyarázza, aztán elárulja, hogy barátnőivel fogadalmat tettek, hogy soha semelyikük se árulja majd el annak a lánynak a nevét, aki a balesetet okozta.


Rachel férjével a baleset után

„Tartjuk magunkat a fogadalomhoz. Persze a családom tudja, ki volt az, de ők se haragszanak rá. Sőt.” A lány szavait alátámasztja édesanyja nyilatkozata is, aki korábban az amerikai ABC hírcsatornának nyilatkozott, és elmondta, „Az elején rettenetesen aggódtunk szegény lányért, mert rettenetesen magába volt zuhanva. De szerencsére az évek során összeszedte magát, sokat beszélgettünk a történtekről és most úgy tűnik, sikerült feldolgoznia.

Szerencsére úgy tűnik, a 4 évvel ezelőtti tragikus eseményeken nem csak a titokzatos lány, de Rachel is túltette magát. Azóta kimondta a boldogító igent, és házas asszonyként most már a babát tervezgeti férjével. „Bár biológiailag semmi akadálya annak, hogy teherbe essek, úgy döntöttünk, inkább béranyát keresünk. Sok erős gyógyszert szedek, és nem szeretném, ha a gyerekemnek bármi baja lenne”- mondta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik