Belföld

Rendőrautóba akarta elrejteni a szajrét egy budakeszi betörő

Egy budakeszi otthonában tartózkodó férfi vette észre pár nappal ezelőtt, hogy a szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki, kezükben tömött zacskókkal. Megfigyelte, hogy milyen autóba pattantak, majd milyen irányba hajtottak el. Azonnal értesítette a rendőrséget, és a kocsi rendszámát is megosztotta velük.

A helyi járőrök nem sokat vacakoltak, a riasztás után azonnal gázra léptek és megindultak a menekülési útvonalon, majd nem sokkal később a Budapest XII., Szilágyi Erzsébet fasoron meg is látták a keresett kocsit. Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre.

A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában. A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök.

Kiderült, hogy mire megtalálták az alkalmas házat több helyre csengettek be meséjükkel: egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát – persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház. Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték a pénzt és az ékszereket, ám amikor kifelé mentek, a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.

L. Zoltán előállítása közben is kísérletet tett arra, hogy megszabaduljon a szajré egy részétől. A zsebében rejtegetett órát megpróbálta begyömöszölni a rendőrautó ülése és háttámlája közé. A 24 éves budapesti illetőségű B. Márió, valamint a 27 éves szabolcsi cinkosát, L. Zoltánt őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik