Élet-Stílus koronavírus

Amikor a magyar zenészeknek agyára megy a karantén – a Tavaszi szél vizet áraszt home office verziója

Koronavírus miatti karantén idején sem kell kimaradnunk a programokból, előző cikkünkben már ajánlottunk néhány online elérhető programot az erkélykoncerttől a házimenzáig, ezt most folytatjuk.

Szórakoztató programok

  • Online élményfestés: a BudaP.aint Stúdió szervezésében különböző festményeket lehet egy instruktor segítségével megfesteni, nem csak gyerekeknek. Az aktuális festményeket és időpontokat a stúdió Facebook-oldalán találhatóak.
  • Akiknek van a közelben nyomtatója, azoknak Berzsán Eszti színezőit ajánljuk a karantén idejére. A grafikus művész minden nap egy-egy képet rak ki az oldalára, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Akik jelenleg nem tudják kinyomtatni, azoknak érdemes lementeni, és később, ha lehetőségük lesz rá, majd kinyomtatják.

Könyvek és filmek

  • A koronavírus következtében tizenkét hazai kiadó döntött úgy, hogy közel tizenötezer könyvét teszik elérhetővé hétfőtől. Az Arcanum ebben segít, és egy hónapig biztosan ingyenesen tudjuk elérni a kezdeményezéshez csatlakozó kiadók összes kiadványát. A könyvek a szaktars.hu oldalon érhetőek el április 23-ig.
  • A Nemzeti Filmintézet összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, rajz-, mese- és dokumentumfilm ingyenes online hozzáférését teszi lehetővé a kialakult helyzet miatt. Nincs más dolgunk, mint ide kattintva kiválasztani kedvenc filmünket az ajánlatból, rákattintani a címére és hátradőlni!

Hallgass minket

  • Jens Haarder tizenhárom éves volt, amikor elveszítette az édesapját. De szerencsére megtanulta, hogyan lehet megőrizni a halottakat az örökkévalóság számára. Liv Haarder hatéves, és tébolyult édesapja bűvkörében cseperedik egy csapdákkal körülvett, szeméttel és lopott holmival elbarikádozott házban. – Ana Riel Fenyőgyanta című regénye a veszteségtől való görcsös félelemről, a meghasonlottságról és a paranoiáról szól, valamint arról, mit jelent a szeretet – egy beteg elme nézőpontjából. Oláh Andrea Könyvben utazom új podcastjában Sulyok Viktória fordítóval a lehetetlenre vállalkoztak, próbáltak minél többet elárulni erről a nagyon furcsa skandináv krimiről úgy, hogy ne leplezzék le teljesen. A beszélgetés itt érhető el, időtartama: 18 perc.
  • Krizsó Szilvia Bárkiből Valaki című podcastjában Oszkó Péter volt a vendég, aki elmondta, gazdasági szempontból mi a különbség a mostani és a 2008-2009-es krízis között, miért nagy szerencse számára, hogy nem Londonban, hanem Budapesten született. A beszélgetés időtartama: 43 perc.
Oszkó Péter: Pont az ellenkezője történik, mint 2008-ban
Krizsó Szilvia Bárkiből Valaki című podcastjában Oszkó Péter elmondta, gazdasági szempontból mi a különbség a mostani és a 2008-2009-es krízis között, miért nagy szerencse számára, hogy nem Londonban, hanem Budapesten született, és miért volt vonzó a pénzügyminiszterség a válság idején.

Élő közvetítések – gyerekprogramok

  • Mesemondás élőben: Népmesék hangzanak el a világ minden tájáról, Zalka Csenge Virág hivatásos nemzetközi mesemondó előadásában. A mesék gyerekbarátak, de minden korosztálynak szólnak. Minden kedden és pénteken, 19:30-20:00 óra között az alábbi linken.
  • Online gyerekjóga foglalkozás: Csütörtökön 16:00 órától mesés játék és mozgás az ovis és a kisiskolás korosztály számára a Ciróka gyereljóga szervezésében. Az esemény ezen a linken érhető el.
  • Interaktív gyerekfoglalkozás szerdán 10:30-kor Veronaki Facebook-oldalán. A következő live videóban a Gőgös Gúnár Gedeonból mesél és énekel a gyerekekkel.

Zenei közvetítések

  • Érdemes figyelni a Magyar Állami Operaház Facebook-oldalát, ugyanis néhány előadásukat az Opera youtube csatornáján mutatják be. Szerzői jogi okokból a közvetítéseket “élő”-ben sugározzák, azaz nincs lehetőség a visszanézésre.
  • Az Óbudai Danubia Zenekar nem bírta már az otthoni karantént, muszáj volt „összejönniük” egy kis zenélésre. Íme a Tavaszi szél viszet áraszt Symphony orchestra at home office előadásában:

https://www.facebook.com/DanubiaZenekar/videos/234600770921728/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik