Belföld

Kinevezték a Magyar Turisztikai Hivatal elnökét

A miniszterelnök Somogyi Zoltánt nevezte ki a Magyar Turisztikai Hivatal (MTH) elnökének Kolber István regionális fejlesztésért, felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter javaslatára.

Pál Béla turizmusért felelős politikai államtitkár elmondta, hogy miután január elsejétől önálló kormányhivatalként irányítja a Magyar Turisztikai Hivatal az ágazatot, teljesült a szakma óhaja, hogy az ágazat súlyának megfelelő szerepet kapjon a kormányzatban. Bár a hivatal sem létszámában, sem működési költségében nem bővül, de meghatározó szerepe lesz nemcsak a döntések előkészítésében, hanem megvalósításban is.

Somogyi Zoltán korábban a Magyar Turizmus Rt. igazgatóságának elnöke volt, az Orbán-kabinet és a Horn-kormány ideje alatt pedig a turizmusért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Somogyi Zoltán helyettese Székely György lett, a Turisztikai Hivatal korábbi vezetője.

Elmondta, hogy a tervek szerint a hivatal működésével szélesebb körű együttműködés alakulhat ki a megyék, régiók idegenforgalmi testületeivel és a kormányzati szervekkel. Jelentős szerepe lesz emellett a turizmusdiplomáciában, a hazai és az európai uniós pályázatok kezelésében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik