Nagyvilág

25 halálos áldozat: két tornádó csapott le Tennessee államra

William Lee, Tennessee kormányzója kedden bejelentette, hogy az államon végigsöprő két tornádó halálos áldozatainak a száma 25-re emelkedett.

Az egyik tornádó az állam legnagyobb városára, Nashville-re is lecsapott romba döntve az épületeket. Nashville-t ráadásul az éjszaka közepén érte el a gyorsan mozgó vihar, így a lakosok jelentős részének nem volt ideje, hogy védettebb helyet keressen.

Nashville jelenleg úgy néz ki, mintha háború sújtotta volna, a kormányzó szerint a városban megrongálódott a házak, lakások nagy része, így sokan maradtak fedél nélkül.

A város polgármestere, John Cooper arra kérte a lakosságot, hogy aki teheti, vegyen részt a környékét ért károk elhárításában. A polgármester azt is mondta, hogy 150 embert szállítottak kórházba a vihar idején elszenvedett sérülések miatt.

Súlyos károkat jelentettek a városközponttól 12 kilométerre lévő repülőtérről, de megrongálódtak a gáz- és a villanyvezetékek is.

A legsúlyosabb helyzet azonban a Nashville-től 130 kilométerre fekvő Putnam megyében alakult ki. Innen eddig 19 halálos áldozatról érkezett hír. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik