Nagyvilág koronavírus

Egy temesvári férfit is megfertőzött a koronavírus

Ő a negyedik Romániában, akinek a tesztje pozitív lett.

Egy 47 éves temesvári férfit is megfertőzött a koronavírus. A férfi azzal a 38 éves temesvári nővel együtt tért haza Olaszországból, akinek a szervezetében múlt héten mutatták ki a koronavírust. Egymás mellett ültek a repülőn február 20-án, írja a Maszol.ro.

Miután ez kiderült, a férfi február 28-án házi karanténba került és elvégezték rajta a tesztet. Az első eredmény negatív, a második,  hétfőn már pozitív lett, kimutatta a vírust szervezetében. A férfi teljesen tünetmentes, kedden a temesvári járványkórházba vitték.

A 47 éves temesvári férfival négyre nőtt a koronavírus-fertőzéses esetek száma Romániában. Jelenleg 42 ember van intézményes karanténban, 9431 főt az otthonában különítettek el. A korábbi három fertőzött közül az egyik már nem vírushordozó, két legutóbbi tesztje negatív lett. A másik két ember a kolozsvári, illetve a temesvári járványkórházban fekszik, állapotuk stabil.

A hatóságok felkérték az otthonukban elkülönített és megfigyelés alá helyezett személyeket, hogy tartsák be az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, ne hagyják el lakhelyüket, és folyamatosan tartsák a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal. Hétfőn az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság bűnvádi eljárást indított a betegség leküzdésének meghiúsítása miatt egy ember ellen, aki a karantén ellenére elhagyta lakását.

Kiemelt kép: Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott elektronmikroszkópos kép a koronavírusról. MTI/AP/NIAID-RML

Ajánlott videó

Olvasói sztorik