Belföld

Személyesen soha nem vizsgálta meg, de az orvosszakértő szerint nincs maradandó sérülése Orosz Bernadettnek

Elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény a Bujákon megvert Orosz Bernadett sérüléseiről, írja az Index. A szakértő személyesen egyszer sem vizsgálta meg a nőt, csak korábbi ambuláns lapokból, zárójelentésekből dolgozott.

A hivatalos iratokból kiderül, hogy a szakértő a másik két korábbi bántalmazásból származó sérüléseket is vizsgálta, majd a három eset elemzéséből arra jutott, hogy a legbrutálisabb az utolsó volt – ezt követően töltötte fel Facebook-oldalára Orosz Bernadett a fotókat, amiken gyakorlatilag felismerhetetlen volt.

A szakértő viszont úgy vélte:

az orrcsont és az orrsövény törésének gyógytartalma nyolc napon túli, de ezek a sérülések közvetlenül és közvetetten sem tekinthetők életveszélyesnek.

Az iratokból kiderül továbbá, hogy „olyan jellegzetes sérülést, amely a nyak erőteljes megragadására vagy fojtogatására utalna, nem tartalmaz” az orvosi dokumentáció.

A szakértő szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy arckoponyacsontjain további nyolc napon túli sérülések nem jöttek létre. Mint írta: mivel a zúzódások mellett „csak az arckoponya legvékonyabb csontja, az orrcsont és az orrsövény törött, ezért nem állítható, hogy a bántalmazástól életveszélyes vagy halálos sérülések is keletkezhettek volna”.

Orosz Bernadett szerint kizárt, hogy ne emlékezzen a verésekre a támadója
K. István szerint több kalandja is volt a nőnek a kapcsolatuk alatt, Bernadett szerint viszont ez nincs így, és a férfi volt az, aki több nővel is lebukott.

Ezen kívül kiderül az orvosszakértői véleményből, hogy „maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás nem állapítható meg”, miközben Orosz Bernadett korábban az Indexnek elmondta, hogy ugyan begyógyult az orrsövénye és orrcsontja, de az orrán a bántalmazás óta nem kap rendesen levegőt.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik