Foci

Kulcsjátékos hosszabbított Liverpoolban

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Leighton Bainest sikerült maradásra bírni az Evertonnál.

További négy évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését Leighton Baines, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton futballistája. A 22-szeres angol válogatott védő 2007-ben, a Wigan Athletictől igazolt a liverpooliakhoz, a csapat színeiben eddig több mint 260 tétmérkőzésen lépett pályára.

Az előző kontraktusa még 18 hónapig szólt volna, de Robrto Martinez, a csapat vezetőedzője szeretne minél előbb hosszabbítani kulcsembereivel.


Leighton Baines meghatározó játékosa az Evertonnak
Fotó: Europress

Az elmúlt hetekben arról cikkezett a brit média, hogy Bainest korábbi edzője, David Moyes megpróbálja a Manchester Unitedhez csábítani. A skót szakember már a nyáron is próbálkozott – kétszer is –, de nem járt sikerrel. A mostani hosszabbítással pont került az ügy végére.

„Nagyon örülünk neki, hogy négy évre aláírt. Ez a csapatnak és a szurkolóinak is sokat jelent” – mondta Martinez azon a sajtótájékoztatón, amelyen a hosszabbítás tényét is bejelentették.

A 29 éves futballista 2010 márciusában, Egyiptom ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, amelynek minden bizonnyal a nyári brazíliai világbajnokságon is tagja lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik