Tech

Mobilokra is kiadják az egyik legjobb vírusirtót

A Microsoft tervei közt szerepel, hogy androidos és iOS-es eszközökre is kiadja a Defender nevű antivírus szoftverét, lehetőleg még idén. A cég mindkét rendszeren szeretné elérhetővé tenni a program teljes funkcionalitását.

A mobilappok bejelentése egy évvel azután történik, hogy a Microsoft elkezdte nyilvánosan is tesztelni a Defender macOS-es verzióját, amit végül Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) névről Microsoft Defender Advanced Threat Protectionre kereszteltek át.

A Microsoft mobilos Defender kliense vélhetően eléggé különbözni fog a számítógépes verzióktól,többek közt azért is, mert az Apple iOS platformja nem engedélyezi a külsős fejlesztők számára, hogy átvizsgálják az eszköz tartalmát. Androidon ez kevésbé korlátozott.

A mobilos verziók a Microsoft üzleti biztonsági szolgáltatásának részeit képezik majd, és még egyelőre nem tudni, hogy a hétköznapi felhasználók is elérhetik-e. A Defender egyébként tavaly a legjobbak közt végzett a független AV-Test nevű német intézet tesztjén, amiben 20 különböző vírusirtót vizsgáltak meg a szakértők.

Meglepő, hogy mi az egyik legjobb vírusirtó
A legtöbb fizetős szoftvert is lekörözi a Microsoft vírusirtója.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik