Élet-Stílus

Egy elvált kanadai férfi inkább elégetett egymillió dollárt, hogy ne kelljen a volt nejének adnia

Legalábbis ezt állította a bíróságon.

Egy 55 éves kanadai üzletember azt állította egy válóperes tárgyaláson az ügyében döntő bírónak, hogy máglyákon elégetett több mint egymillió kanadai dollárt (230 millió forint), hogy volt felesége ne kaphassa meg az összeget – jelentette a helyi sajtó. Az Ottawa városában élő Bruce McConville azt mondta, a válás okozta frusztrációja miatt égette el a kisebb vagyont, hozzátéve, hogy ez nem olyan dolog, amit normális esetben csinálna.

A férfi állítása szerint hat bankszámláról vett fel 25 részletben egymillió és ötvenezer dollárt, és ezt banki kivonatokkal is tudja bizonyítani. Azt azonban már nem, hogy a pénzzel mi történt.

Elmondása szerint tavaly szeptemberben 743 ezer dollárt (170 millió forint) égetett el egy máglyán, majd decemberben 296 ezer dollárt (67 millió forint).

A bíró ezt nagyon nem hitte el. Kérdésre válaszolva McConville beismerte, hogy semmivel sem tudja bizonyítani, hogy a pénzt valóban felgyújtotta: nem készített róla semmilyen felvételt és szemtanúi sincsenek arra, hogy valóban megtette, amit állít.

Ugye megérti, hogy ezt nehéz elhinni

– kérdezte tőle Kevin Phillips bíró, amire a férfi igennel válaszolt.

McConville-nek azért kellett bíróság elé állnia, mert a válással kapcsolatos vagyonmegosztásról és gyerektartásról szóló eljárásban nem működött együtt a bírósággal. A férfi nem osztotta meg a vagyoni helyzetéről szóló információkat, amik híján a bíróság nem tudott dönteni arról, mennyi pénzt kell fizetnie feleségének és gyerekének, és emiatt nem is fizetett nekik semmit.

A férfi közben figyelmen kívül hagyott egy korábbi bírósági döntést, ami megtiltotta, hogy eladja tulajdonait. A bíróság ezt azért rendelte el, mert félő volt, hogy az eladásokból származó bevételt el fogja titkolni, hogy ne kerülhessen volt feleségéhez.

Az ügyben döntő bíró a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint frusztrálta, hogy McConville „kigúnyolja” a bíróságot, és semennyire sem hitte el a férfi állítását, hogy elégetett egymillió dollárt. Kevin Phillips kijelentette:

Nem hiszek önnek. Nem bízom önben. Nem hiszem, hogy őszinte lenne.

A bíró végül 30 napig tartó börtönbüntetésre ítélte a férfit, akinek a büntetése leülése után naponta kétezer dollár (460 ezer forint) kell fizetnie a volt feleségének, egészen addig, amíg pénzügyi helyzetéről részletesen be nem számol a bíróságnak. Leginkább azt kell elmondania, hogy mi lett valójában az egymillió dollár sorsa.

A bíró egyben figyelmeztette a férfit, hogy gyorsan tegyen eleget a bírósági ítéletnek, mert az a napi kétezer dollár gyorsan akkora összeggé halmozódik, hogy el fogja veszíteni mindenét.

Pénzégetés miatt égett le egy 300 éves épület Kínában
A híres körház fele teljesen kiégett, mire a lakóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik