Belföld

Elkezdődött a Niedermüller elleni tüntetés, a Hvg publicistáját azonnal lökdösni is kezdték

A Fidesz Niederemüller Péter erzsébetvárosi polgármester ellen tüntet többek között Hollik István és Bayer Zsolt részvételével. A tüntetésen egy-kétezer ember vesz részt, a nagykörút egy részét látszólag meg is töltik.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

A tüntetések épp elkezdték játszani a Székely himnuszt, amikor az Index élőjén látszott, hogy a Vadhajtásokról ismert szélsőjobboldali Bede Zsolt épp a Hvg publicistáját, Hont Andrást lökdöste a tömegben, és azt kiabálta neki, hogy takarodjon onnan.

Korábban a HVIM patkánytetemet küldött Niedermüller Péternek, amin a DK is kiakadt.

A tüntetésen Illés Boglárka, a Fidelitas vezetője elmondta, hogy nem tűrik, hogy bármilyen csoportot kirekesztő kijelentések hangozzanak el a magyar közéletben.

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője szerint Niedermüller Péter keresztényellenes, és az őt támogató Karácsony Gergely, Dobrev Klára szintén azok. Majd a fideszes tömeg elkezdte skandálni, hogy

Rasszisták

Ami miatt sokakban merülhet fel a kérdés, hogy pontosan kire gondoltak.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Azbej Tristan üldözött keresztények védelméért  ezután elmondott egy beszédet, amelyből kiderült, hogy a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, és hogy ezt a világ nem hajlandó elfogadni.  Bayer Zsolt pedig arról beszélt, hogy ma a bűn készteti önigazolásra az erényt. Ezután a Nélküled következett az Ismerős Arcoktól, majd Hollik István korábbi szóvivő és Bajkai István, a kerület erősembere is felszólalt.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik