Belföld

Szijjártó dokumentumokat kér Gyurcsánytól

A Gyurcsány-bizottság fideszes elnöke levélben arra kérte a miniszterelnököt: járjon közben azért, hogy a testület még jövő heti meghallgatása előtt megkaphassa a Fittelina Kft.-re vonatkozó dokumentumokat.

Szijjártó Péter szerint, ha Gyurcsány Ferenc jövő hét szerdai bizottsági meghallgatásáig nem állnak rendelkezésre az iratok, akkor “fennmaradhat az a látszat, hogy Magyarországnak egy olyan luxus baloldali miniszterelnöke van, aki nem fizet be minden adót”. Véleménye szerint az iratok alapján el lehetne dönteni, hogy a Fittelina Kft.-vel kapcsolatos állítások igazak-e.

Mint mondta, az elmúlt pár héten a sajtóban olyan információk jelentek meg, amelyek a miniszterelnök egyik volt cégét, a Fittelina Kft.-t “az adócsalás, adómegkerülés gyanújába keverték”. Ugyanakkor hozzátette: bizottsági elnökként nem kapott felhatalmazást arra, hogy bekérje az ügyre vonatkozó dokumentumokat az illetékhivataltól, a II. kerületi önkormányzattól, az Altus Rt.-től és a cégbíróságtól. Ezért fordult pénteken levélben a miniszterelnökhöz.

Véleménye szerint az iratok alapján el lehetne dönteni, hogy a Fittelina Kft.-vel kapcsolatos állítások igazak-e.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az embereket legjobban az a kérdés érinti, hogy Gyurcsány Ferenc volt cégének luxusberuházásai kapcsán érte-e kár a magyar államot adómegkerülés, adó be nem fizetése, vagy adóalap-csökkentés miatt. A bizottsági elnök reményét fejezte ki, hogy Gyurcsány Ferenc szerdai meghallgatásán világos válaszokat ad majd a felvetődött kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik