Foci

Véber „nekiment” egy játékosának

Véber György (véber györgy, )
Véber György (véber györgy, )

Edzői értékelések a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati mérkőzései után.

Szombaton rendezték a Ferencváros és az MTK örökrangadójának 203. felvonását, ami végül elég simára sikerült. A zöld-fehérek 2-0-s sikerével zárult összecsapás hőse a fiatal Holman Dávid volt, aki előbb kiharcolt csapatának egy büntetőt, majd maga is betalált, így elévülhetetlen érdemei voltak a három pont megszerzésében.

„Nehéz mérkőzés volt, az első félidőben a mezőnyben kék-fehérek többször is fölénk tudtak kerekedni. Ma is megmutatkozott, hogy mennyire hiányzik a csapatból Somalia, akinek a gyorsaságát kihasználva sokkal hatékonyabbak lehetünk a támadásoknál. Jenner viszonylag kevés labdához jutott, Valpoort beállásáig hiányoztak a mélységi beindulások, így főleg Bödében és Holmanban bízhattunk a helyzetek kialakításánál. Dávid ma ismét remek teljesítményt nyújtott, hiszen a büntetőt ő harcolta ki, a második gólja pedig mindent eldöntött. Fontos, hogy ez a fiatal reménység folyamatosan így futballozzon, és ne váljon belőle is „örök tehetség”. Böde is hasznosan játszott, mert bár gólt nem szerzett, ám folyamatosan nyomás alá tudta helyezni a kék-fehérek hátvédsorát és kapuját. Folytatva a sort: Adams-et is ismét dicséret illeti, aki az egyre jobb állapotba lendülő Gersonnal szilárd alapja lehet a védelmünknek. Külön szeretném megköszönni a közönség támogatását. Örömteli, hogy a Videoton elleni vereség után is ilyen szép számmal kijöttek a stadionba” – mondta Ricardo Moniz a fradi.hu-nak a lefújást követően.

Az MTK helyzetéről mindent elmond, hogy mindössze egyet cserélt Garami József, ugyanis sokan elhagyták a csapatot a nyáron, viszont nem igazán érkezett senki a helyükre.

„Jó iramú, hajtós mérkőzést játszottunk. Nagyjából annyi helyzetünk volt, mint a Fradinak, ám ők a támadások befejezésénél jobbnak bizonyultak. Sajnos buta hibákat követtünk el, egy ilyenből kaptuk a tizenegyest is. Gratulálok a Ferencvárosnak és további sikereket kívánok nekik!” (fradi.hu)

Videó – Ferencváros-MTK 2-0:

A DVTK még mindig nyeretlen, pedig a miskolciak azt a Kecskemétet fogadták, amelyik az előző fordulóban 6-2-re kikapott hazai pályán az újonc Mezőkövesdtől. A szurkolók harsány füttyszóval jelezték, elégedetlenek az 1-1-es döntetlennel és Tomislav Sivic is csalódottan értékelt a találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Tudtuk, hogy milyen mérkőzés vár ránk, ugye sok minden történt a héten, de jól nyitottuk a mecset, rúgtunk egy gólt. Amit a Kecskemét játszott, ezt a focit én nem tudom focinak nevezni, de eredményes volt. Egyszer átmentek a félpályán és 1-1. Nehéz volt feltörni a bunkert, öt védővel játszó ellenfelünket, és nekünk nem voltak nagy variációs lehetőségeink. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, ugyanolyan problémáink vannak, amelyek megvoltak a meccs előtt. Volt egy pár rossz teljesítmény a mai napon, és rosszul is cseréltem, de akik lejöttek azokat azért cseréltem le, mert ők maguk kérték, és ugye nem nagyon van kit betenni helyettük.” (boon.hu)

Bekő Balázs elégedettebb volt, bár úgy véli, mikor emberelőnybe került csapata, utána nyerhetett volna.

„Két picit ellentétes félidőt lehetett látni. Úgy gondolom, hogy az én csapatom miatt volt ez ilyen. Arra készültünk, hogy a középső harmadban zárjuk le a területet, és a labdaszerzésből jöjjünk előre és vezessünk kontrákat. A labdaszerzésig ez meg is volt, utána viszont bátortalan megoldásokat választottunk. A második félidőben viszont feljöttünk, szerkezetet is váltottunk, és veszélyesebben is játszottunk, ennek eredménye volt a gól. A kiállítás után úgy éreztem, hogy még több kijöhet ebből a meccsből, de nem vagyok elégedetlen, mert a múlt heti 2-6 után fel tudtunk állni, és megérdemelten vittük el az egy pontot.” (boon.hu)

Videó – DVTK-Kecskemét 1-1:

Mezőkövesden ünnepnapra készültek, ugyanis először játszott a felújított, villanyfényes stadionjában a Zsóry, ám a Lombard Pápa elrontotta az ünnepet és 2-0-ra. Véber György elárulta, a szünetben „nekiment” az egyik játékosának.

„Semmi nem úgy sikerült nekünk ezen az estén, ahogyan azt akartuk, ahogyan elterveztük. Úgy látszik, hogy nem mennek nekünk az ünnepnapok, az NB II-ben a Cegléd ellen nem sikerült itthon a bajnokavatás, most pedig a villanfényes stadionavató is keserűséget hozott nekünk. A vereségnek több oka van. A Kecskemét ellen aratott idegenbeli 6-2-es sikerünk után többen elhitték, hogy már mindent tudnak a futballból, ezt pedig nem így van, s ezeket a “vadhajtásokat” csírájában folytom majd el. A második félidőben elkezdtünk focizni, de az volt az érzésem, hogy gólt akkor sem fogunk tudni elérni, ha a találkozó nem 90 percig tart, hanem sokkal tovább. Ebből a kudarcból tanulnunk kell. Bognár lecseréléséről annyit, hogy nagyon nekimentem a szünetben, a játékos pedig ezután jelezte, hogy húzódása van, ezért kénytelen voltam lecserélni.” (boon.hu)

A Lombard Pápa újabb sikerének köszönhetően nem csak veretlen mérlegét őrizte meg, de a szombat estét a tabella élén töltötte. Tóth Bálint így értékelte csapata újabb győzelmét:

„Gratulálok a mezőkövesdieknek ehhez a csodálatos stadionhoz, egy ékszerdobozt varázsoltak itt, és biztos vagyok benne, hogy sok örömük lesz még ebben a pályában. A játékról annyit, hogy jó csapatot győztünk le, minden az elképzelésünk szerint alakult, szerencsénk is volt, fantasztikus fegyvertén ez a három pont. Lélektanilag nagyon fontos pillanat volt a találkozó negyedik perce, amikor vezetést szereztünk. Ezután az volt a legfontosabb, hogy az első félidőben ne kapjunk gólt, s ezt nem csak, hogy teljesítettük, de túl is szárnyaltuk azzal, hogy újabb gólt szereztünk. Keneseit azért cseréltem le, mert egész héten sérült volt, és most csak ennyit bírt. De amíg a pályán volt, nagyon hasznosan futballozott.” (boon.hu)


Véber György ismét szókimondó volt
Fotó: MTI

A bajnoki címvédő ETO sem tudta még megszerezni az első győzelmét a bajnokságban. A győriek ezúttal a Pécs otthonában vendégszerepeltek, a hazaiak vezető góljára gyorsan válaszoltak, sőt, a hajrában még emberelőnyben is fociztak, de maradt az 1-1.

„Megvoltak a helyzeteink, azt gondolom, el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Nem sikerült. Voltak periódusai a meccsnek, amikor jól játszottunk, egy-két embertől sokkal többet vártam. Összességében úgy gondolom, hogy itt hagytunk két pontot. Az első félidőben sem tudtuk megoldani a szélen való játékunkat, ahogyan a cserék után a másodikban sem, pláne elöl, ahol úgy érzem, egy az egybe meg lehetett volna verni ezt az ellenfelet. Keveset futottunk elöl, és érthetetlen volt, hogy amikor emberelőnybe kerültünk, nem játszottuk ki a labdát, oldalról meg nem jöttek be a beadások” – mondta Pintér Attila a Sport TV kamerája előtt.

Lőrincz Emil, a Mecsekaljaiak trénere azt nem tudta megemészteni, hogy a negyedik fordulóban is kiállítottak egy pécsit. Ezúttal a kapus Dibusz Dénest, aki rossz ütemben mozdult ki a kapujából és a tizenhatos előterében leütközte a gólhelyzetben kilépő Lázok Jánost.

„Nem játszottunk jól, görcsösen futballoztunk, és ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Nüanszokon is múlott, hogy nem nyertünk. Úgy is cseréltünk, hogy újabb gólt szerezzünk, de aztán megint jött egy kiállítás, és ez sem minket segített. Én harmincnyolc éve vagyok a pályán, de ilyet még nem láttam, négy meccsen öt piros lap egy csapatnak, és egyik sem olyan, hogy elborult volna valakinek a feje, és akadt közöttük enyhén szólva véleményes is.” (Sport TV)

Videó – PMFC-Győr 1-1:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik