Belföld

Feljelentette a rendőrséget az ünnep alatt elvezetett tüntető

Ivády Béla csuklótól vállig érő gipszben bejelentette, hogy feljelentést tett, miután rendőrök vezették el október 23-án a Vértanúk teréről, mivel bekiabálással zavarta meg a szocialisták megemlékezését.

Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnökének beszédét vasárnap egy középkorú férfi zavarta meg, többek között “spion vagy” bekiabálással. A férfit a rendőrök igazoltatták, és később elvezették.

Az ünnepségen tiltakozó ember kedden az MTI-vel azt közölte, a rendőrségen a rendőrök erőszakosan bántak vele és gázsprayt is fújtak rá az előzetesben, ahol nyolc napon túli sérülést, izomzúzódást szenvedett.

Ivády Béla az MTI-nek csuklótól vállig érő gipszben egy budapesti, a VIII. kerületi Polgárok Házában tartott rendezvényen azt nyilatkozta, hogy a vasárnap délutáni őrizetbe vétele után csak kedden engedték ki az előzetesből. Közlése szerint az V. kerületi rendőrkapitányságra a szabadon bocsátása után visszament, s feljelentette a rendőrséget.

A BRFK sajtóügyletese, Bartha László százados kedden este még nem tudott arról, hogy valóban megtörtént-e a feljelentés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik