Belföld

Több női politikust szeretne az SZDSZ

A nők politikai szerepvállalásának és parlamenti arányának növeléséről kezdeményez négypárti egyeztetést az SZDSZ - jelentette be Sándor Klára ügyvivő, Kuncze Gábor pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

Sándor Klára elmondta: a szabad demokraták mintegy harminc női képviselőjelöltet indítanak a 2006-os választásokon. Ez annyi, mint az MSZP és a Fidesz női jelöltjeinek száma összesen.

A liberálisok levélben kérték Lendvai Ildikót, az MSZP frakció vezetőjét, Pelczné Gál Ildikót, a Fidesz alelnökét és Dávid Ibolyát, az MDF elnökét arra, hogy még a listaállítás előtt közösen egyeztessenek a jelenlegi állapot megváltoztatásának lehetőségeiről.

A női esélyegyenlőség, és ezen belül a nők közéleti szerepvállalása sokkal fontosabb kérdés annál, minthogy a választásokhoz közeledve bárki is olcsó kampánytémává silányítsa azt – reagált a Fidesz-Magyar Polgári szövetség a felvetésre.

Mint írták, a Fidesz az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a nők minél nagyobb számban megjelenjenek a közéletben. A Női Tagozat megalakulása, vagy éppen Pelczné Gáll Ildikó alelnökké választása is jelzi: a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség határozottan számít a nőkre, és támogatja, hogy minél több nő vegyen részt a Parlament, a megyei, illetve a helyi önkormányzatok munkájában.

Ugyanakkor a szabaddemokratáknak tudomásul kell venniük, hogy minden parlamenti és parlamenten kívüli pártnak saját belügye, hogy a jövő évi országgyűlési, önkormányzati választásokon milyen képviselő-jelölteket indít – írta a Fidesz néhány meghatározó női képviselője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik