Élet-Stílus

Szándékosan hagyhatta gyermekét órákra a tűző napon az apa

A tragédia előtti napokban állítólag arra keresett rá a neten, mennyi idő alatt halnak meg a felhevült kocsiban hagyott állatok.

Az elmúlt napokban az egész világot bejárta annak a 22 hónapos kisfiúnak a tragikus története, akinek éppen egy hete azért kellett meghalnia, mert édesapja a munkába menet elfelejtkezett róla, és 8 órára a tűző napon álló kocsiban hagyta. Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, az apa csak azután vette észre gyermekét, hogy hazaindult. Ekkor – mint mondta – azonnal félreállt, és kétségbeesetten próbált segíteni a kisfiúnak, de már késő volt. A gyerek meghalt.

Az első hírek szerint az apa a halálhír hallatán önkívületi állapotba került, és a rendőröknek kellett őt lefogniuk, hogy elszállíthassák kihallgatni. Ekkor még úgy tűnt, a 33 éves férfi és gyermeke egy fatális véletlen és a feledékenység áldozata lett, ám a nyomozás során azóta kiderült, a férfi elbeszélése egyáltalán nem fedi a valóságot.


Jelen állás szerint Harris tudta, hogy gyermeke az autóban van
Kép forrása: Change.org

Ebédidőben kiment az autójához

Ahogy arról a CNN amerikai hírcsatorna is beszámol, a nyomozók kedden két új adalékkal szolgáltak az ügyben. Közleményükből kiderült, a 33 éves Justin Ross Harris június 18-án azután ültette gyermekét a tűző napon parkoló városi terepjárójába, miután megreggelizett vele a közeli gyorsétteremben. Ezután dolgozni ment, majd órákkal később, ebédidőben visszatért az autójához, kinyitotta az anyósülést, és elhelyezett valamit az autóban.

A Foxnak nyilatkozó nem hivatalos forrás azt is tudni véli, a nyomozók lefoglalták Harris munkahelyi és otthoni számítógépét, melyből kiderült, a férfi napokkal a tragédia előtt munkahelyén arra keresett rá, mennyi idő alatt halnak meg azok az állatok, melyeket a felhevült autóban felejtettek.

A közvélemény szabadon engedte volna

Ahogy arról mi is írtunk, Harrist a rendőrök közvetlenül az eset után elengedték, de felhívták rá a figyelmét, hogy vádat emelnek majd ellene halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt. Végül letartóztatták és szándékos emberölés vádjával előzetesbe helyezték.

Még a fejlemények nyilvánosságra hozása előtt néhány jószívű és együttérző civil petíciót hozott létre a Change.org oldalon, melyben azt követelték, hogy a hatóságok ejtsenek minden vádat Harrisszel szemben, mivel ilyen és ehhez hasonló eset bárkivel előfordulhat, a férfi pedig éppen eleget szenved majd a saját lelkiismerete miatt.

A nyomozás nagy erőkkel folyik tovább, ennek során újra kihallgatják majd a kis Cooper édesanyját, és több szemtanút is. Az ügyben az első tárgyalási napot július 15-ére tűzték ki, Harris addig óvadék nélkül előzetesben marad. Fiát szombaton temetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik