Belföld

Folyamatosan csökken a baromfihús iránti kereslet

A Magyarországon nem létező madárinfluenza körüli hisztériakeltés miatt folyamatosan csökken a baromfihús felvásárlási ára, amellyel párhuzamosan csökken a kereslet. Ennek megállítására az agrártárca és a Baromfi Terméktanács közös reklámkampányt indít.

Vajas József, a Magyar Baromfi Szövetkezetek Szövetségének az elnöke pénteken Kecskeméten elmondta, hogy a termelők 25 százaléka is tönkre mehet, ha a tendencia folytatódik. Az ágazat több szövetségének képviselői és a terméktanács képviselője a Gallfood Kft. pulykavágóhídján tartottak ezzel kapcsolatban megbeszélést.

A szakemberek elmondták, hogy a kereslet visszaesése komoly ellátási problémákat okozhat a későbbiekben, mert a baromfihús felvásárlási ára az önköltség alá csökken, ezért sokan csődbe juthatnak, illetve sokan leállnak a termeléssel.

Az agrártárca és a Baromfi Terméktanács közös reklámkampányt indít a baromfihús-fogyasztás csökkenésének megállítására – közölte Gráf József az MTI-nek a baranyai Szentlőrincen. Az agrárminiszter elmondta: a szaktárca és a terméktanács a következő napokban mintegy 20 millió forintot költ a hazai médiában megjelenő fizetett hirdetésekre, amelyekben azt hangsúlyozza, hogy biztonságos a hazai baromfihús vásárlása, fogyasztása. Ha a pénzt felhasználták, megvizsgálják, szükség van-e további hirdetésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik