Belföld

Az MDF együttműködne Gémesivel

Az MDF országos elnöksége levelet intézett Gémesi György elnökségi taghoz, amely szerint szeretettel és barátsággal várják következő ülésükre, hogy megbeszéljék közösen vállalt feladataikat. A politikus még nem döntötte el, hogy milyen színekben indul a 2006-os választáson.

Gémesi pénteki válaszlevelében azt írta, hogy az MDF jövőjével kapcsolatos véleményét bármikor szívesen elmondja. A politikus még szerdán kijelentette: nem kíván kilépni az MDF-ből és annak parlamenti frakciójából, a ciklust az MDF képviselőcsoportjában tervezi kitölteni, ugyanakkor még nem döntötte el, hogy milyen színekben indul a következő választáson. Az sem kizárt, hogy függetlenként méretteti meg magát, vagy egyáltalán nem lesz képviselőjelölt 2006-ban.

Mint mondta, várhatóan az év végéig hozza meg döntését. A politikus szerdán kijelentette, hogy bár az MDF-fel nem, Dávid Ibolya pártelnökkel a további együttműködést befejezte. Ezt azzal indokolta, hogy kérése ellenére nem született meg az az elnökségi határozat, amelyben a párt elhatárolódik egy esetleges koalíciós együttműködéstől az MSZP-vel és az SZDSZ-szel, valamint elfogadhatatlannak nevezte az is, hogy az MDF és elnöke nyilatkozatainak jelentős százalékában azt a jobboldali pártot (a Fideszt) támadja, amellyel esetleg koalícióra léphet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik