Belföld

SZDSZ: elég a politikai giccsből

Az SZDSZ szerint elég volt a bejelentett, soha meg nem valósuló javaslatokból, ezért arra kérik a konzervatívokat és a szocialistákat, hogy vessenek véget a politikai ötletelésnek – közölte a liberális párt elnöke sajtótájékoztatón.

Az utóbbi hetek szocialista és konzervatív javaslatáradata olyan mélypont a magyar politikában, hogy lassan szégyellnie kell magát bárkinek, aki politizál Magyarországon – hangoztatta Kuncze Gábor.

Mint mondta, a szabad demokraták nem kívánnak részt venni semmiről sem szóló látszatmegegyezésekben, nincs szükség Nemzeti Garanciatörvényre, Nemzeti Petícióra, Nemzeti Vagyonszerződésre vagy Nemzeti Minimumra. Hozzátette: mintha a szocialisták és a konzervatívok számára a politikai ügyek fontossága torzulva jelenne meg, mert a semmiről sem szóló giccsjavaslatokról hajlandók egyeztetni, miközben érdemi, fontos kérdésekben nem nyitottak erre.

Kuncze Gábor szerint, amíg a többi párt politikai giccsprogramokat gyárt, addig az SZDSZ világossá tette, hogy meg kell egyezni azokról a lépésekről, amelyek az euró mielőbbi bevezetését szolgálják, haladni kell a kisebb, olcsóbb állam irányában, ezért a liberálisok törvényjavaslatot nyújtanak be a parlament elé az önkormányzati testületek létszámának felére csökkentéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik