Belföld

Jegesy kontra Répássy: tanúként hallgatják ki Kulcsárt

A milliárdos csalással és sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila tanúkénti meghallgatásával folytatódik a Jegesy András felperes által Répássy Róbert (Fidesz) képviselővel szemben indított személyiségi jogi per a Fővárosi Bíróságon (FB) januárban.

A bíróság a csütörtöki tárgyaláson meghallgatta a feleket, majd döntött Kulcsár Attila és Pallos Dénes, Jegesy András volt ügyvédtársa tanúkénti meghallgatásáról.

Jegesy András ügyvéd, Lamperth Mónika belügyminiszter férje azért fordult bírósághoz, mert szerinte a fideszes képviselő áprilisban egy sajtótájékoztatón, nagy nyilvánosság előtt, megsértette jó hírnevét, amikor a többi közt azt állította, hogy “szívélyes kapcsolatot” ápolt Kulcsár Attilával. Az eljárás másik alperese a Magyar Nemzet kiadója; a céggel szemben azért kezdeményezett pert Jegesy András, mert álláspontja szerint az újság visszaélt a képmásával, amikor fényképeket közölt róla. A fotón az ügyvéd, valamint Kulcsár Attila, pohárral a kezükben, egymás mellett láthatók egy rendezvényen. A felperes szerint a lapban közölt “koccintós” fényképet megvágták, valójában nem csak ők álltak a képeken, hanem tízen, így a többi közt mellette állt ügyvédtársa, Pallos Dénes is.

A tárgyaláson mindkét fél megerősítette korábban már írásban rögzített álláspontját. Eszerint Répássy Róbert kitart amellett, hogy értékítéletet fogalmazott meg, amikor Kulcsár Attila ügyészségi vallomása, valamint a Magyar Nemzetben megjelent fényképek alapján szívélyesnek nevezte Kulcsár Attila és Jegesy kapcsolatát. Jegesy András szerint viszont Répássy Róbert közlése már a tényállítás kategóriájába tartozik. Ügyvédje pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kapcsolat mindig “kétpólusú”, így nem lehet jelentősége annak, hogy Kulcsár Attila mit állít korábbi viszonyáról a felperessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik