Belföld

Orbán teljes foglalkoztatottságot szeretne

Magyarország versenyképességének kulcsa a teljes foglalkoztatottság. Munkát kell adni az embereknek, hiszen ha nincs munka, akkor az ország nem lesz sikeres és elégedett – mondta a a Fidesz elnöke az Info Rádiónak adott interjújában.

“Mi a teljes foglalkoztatásra törekszünk, egy olyan gazdasági rendszert akarunk felépíteni, amelyben mindenki, aki dolgozni akar, munkalehetőséghez juthat” – jelentette ki Orbán Viktor. Az ellenzéki párt vezetője a megoldást a magyar kis- és középvállalkozások erősítésében látja, illetve a radikális adócsökkentésben, mert a vállalkozókat, mint mondta, “agyonnyomják az adóterhek”.

Ezzel kapcsolatban megismételte, hogy ebben a kormányzati ciklusban 33 adóemelés történt és 4-5 adófajtát vezetett be a kormány. Orbán Viktor szerint a magyar gazdasági élet szereplői rendelkeznek azzal a tudással, hogy miként kell adót csökkenteni, és ennek révén sok százezer munkahelyet létrehozni.

Az euró bevezetéséről szólva a pártelnök kifejtette: a Fidesz azt szeretné és Magyarország érdeke is az, hogy az eurót minél előbb be lehessen vezetni. A politikus hangsúlyozta: amit a mai gazdaságpolitikai kormányzat tesz, az eltávolítja Magyarországot az euró bevezetésétől.

“Már nem az a kérdés, hogy 2009 vagy 2010, hanem, hogy miért megyünk az ellenkező irányba” – fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgári kormány céldátuma az euró bevezetésére a 2006-os év volt. “Céldátumot érdemes kitűzni, 2010 például tartható lehet” – mondta, hozzátéve, hogy az euró bevezetéséhez egy világos, határozott kormányzati akarat kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik