Élet-Stílus

Két évvel halála után kapott időpontot az orvoshoz

Az agytumorral kezelt férfi a lakhelyéhez közelebbi kórházba akart orvoshoz járni, de hiába várt válaszra, hogy mikor mehet.

A vietnámi háborúban szolgált amerikai veterán 2011-ben tudta meg, hogy agytumortól szenved. Egy évre rá a deréktól lefelé – a háborúban kapott lövések miatt – lebénult férfi a feleségével együtt kérvényezte, hogy egy közeli városban kapjon ellátását egy, a veteránok számára fenntartott kórházban, hogy ne kelljen minden egyes vizsgálatra Bostonba utaznia.

Négy hónappal később Douglas Chase elhunyt, de választ soha nem kapott a kórháztól arról, hogy mikor mehet be hozzájuk. Ügye azonban nem lett elfelejtve. Két évvel halála után ugyanis jelentkezett a veteránügyi minisztérium hatáskörébe tartozó kórház, amely egy neki címzett levélben közölte: várják hívását, hogy időpontot egyeztessenek kezelése megkezdéséről – jelentette a CBS Boston.

A levelet a férfi özvegye, Suzanne Chase bontotta fel, és elmondása szerint elsőre nem is akarta elhinni, hogy jól olvass-e, amit olvas. Úgy érezte magát, mintha megfordult volna vele a világ. „Dühös lettem, mert így kéne kezelni háborús veteránjainkat” – mondta el a nő a CBS riporterének.

Az özvegy közölte azt is, hogy a veteránügyi minisztériumnak tudnia kellett volna arról, hogy férje már két éve elhunyt, mert halálakor temetési támogatásért folyamodott hozzájuk, amint elutasítottak. Méghozzá azzal az indokkal, hogy férjét soha nem kezelték veteránkórházban. Suzanne Chase az esettel kapcsolatban levélben fordult az érintett kórházhoz, de választ nem kapott.

Amikor a CBS riportere az üggyel kapcsolatban megkereste a veteránügyi minisztérium sajtósát, annak első reakciója csak ennyi volt: „Édes Istenem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik