Belföld

Szeremley pártban politizál

Megalakult a Magyar Gazda- és Polgárpárt - jelentette be pénteken Szeremley Huba badacsonyi nagyvállalkozó, borász. A párt a magyar gazdák, a vidék és a polgári értékek képviseletét, a közélet megtisztulását tűzi zászlajára - írja a Népszabadság.

A vidék képviseletére hozták létre Szeremley Huba badacsonyi borász elnökletével a Magyar Gazda- és Polgárpártot. A milliárdos üzletember és neves borász a párt alapításával a Nagyatádi Szabó István által meghirdetett program jövőre 100 éves évfordulójára szeretett volna méltó emlékművet álltani – mondta a Népszabadságnak adott intrejújában.

Szeremley szerint tavasz óta látszik, hogy a vidék problémájára egyik párt sem tud megoldást. Mára a városok és a vidék nagyon eltávolodott és az utóbbi időben lezajlott tüntetések is arra mutattak rá, hogy az agráriumnak semmilyen védettséget nem lehet biztosítani – mondta Szeremley.

A badacsonyi borász interjújában elmondta, hogy elsősorban azokkal a parlamenten kívüli kispártokkal szeretne a jövőben szövetkezni, akikkel lehet pozitív dialógust folytatni és a demokrácia talaján állnak. Az új párt a gazdákat és a vidékieket szeretné megszólítani, azt a 40-50 százalékot, akiket a pártok nem tudtak elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik