Belföld

Vádat emeltek a Kulcsárt védő alezredes ellen

Hivatali visszaéléssel és közokirat-hamisítással vádolja a Központi ügyészségi Nyomozó Hivatal Molnár Csaba és B. János alezredeseket. A vád szerint Molnár Csaba többek között meg akarta akadályozni Kulcsár Attila felelősségre vonását.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádiratot nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz M. Csaba rendőr alezredes és B. János rendőr alezredes ellen. A hivatal a vádlottakat társtettesként, folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntettével, továbbá hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja – olvasható a hivatal közleményében.

A tájékoztatás szerint a bűncselekmény elkövetésekor Molnár Csaba az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a pénzmosás elleni osztály vezetője volt és aktívan részt vett a K & H-ügy nyomozásában. A vádirat szerint „cselekményeivel sorozatosan megszegte a bűncselekmények elkövetésére utaló bejelentések, feljelentések intézésére vonatkozó büntetőeljárási törvényi rendelkezéseket, amely rendelkezések alkalmazása hivatali hatáskörének részét képezte”. Az alezredes úgy járt el, hogy az ügyben ne rendeljenek el nyomozást, és ezzel a lehetséges elkövetők – köztük Kulcsár Attila – mentesüljenek a felelősségre vonás lehetősége alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik