Belföld

Nyolcvan év fegyházra ítélték a nyéstai idős asszony gyilkosait

Nyolcvan év fegyházra ítélte a Miskolci Törvényszék annak az öttagú bandának a tagjait, akik vascsővel vertek agyon egy idős asszonyt, hogy tőle pénzt és élelmiszert szerezzenek.

Az ötödrendű vádlott, M. K. elpanaszolta a többieknek, hogy amennyiben nem tud élelmiszert venni gyerekeinek, akkor „elveszi őket a gyámügy”. Ezt követően azt mondta, hogy ismer egy idős nőt Nyéstán, akitől tudnának pénzt szerezni, hogy megoldják a problémáikat. A három férfi és a két nő ezt követően megbeszélte, hogy elmennek az idős nőhöz, betörnek hozzá, és, ha kell akkor megverik, vagy meg is ölik.

Ezt követően vascsövet, zoknit, kesztyűt vettek magukhoz, majd egy földúton átsétáltak Nyéstára Abaújszolnokról. A banda este 11 körül ért az asszony házához, majd a kerten keresztül bemásztak a portájára. A két nő kint maradt figyelni, majd a harmadrendű vádlott berúgta az ajtót és a másik két férfival bementek a nyári konyhába, ahol az idős nő aludt. Ezt követően R.B. vascsővel két-három alkalommal megütötte az ágyban fekvő asszonyt, miközben G. Zs. puszta kézzel ütötte-verte.

Ezt követően átkutatták a lakást, majd magukhoz vettek pár tízezer forintot és élelmiszereket, majd ugyanazon az útvonalon hazamentek. Később azonban rájöttek, hogy a vascsövet ott felejtették a házban, ezért visszamentek érte. Bedobták egy lakatlan ház kútjába, a bűncselekmény során viselt ruháikat pedig elégették.

A bíróság a támadókat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint az emberölést a vascsővel bántalmazó férfi tettesként, míg a további támadók bűnsegédként követték el.

Az asszonyt vascsővel bántalmazó férfira 20 év fegyházat, míg a cinkostársaira 12-18 év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság.  Az ítélet ellen az elkövetők és védőik, valamint az ügyész is fellebbezett, ezért az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A banda mind az öt tagja letartóztatásban marad.

Fotó:police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik