Belföld

Őszöd? Poloska! A Párbeszéd politikusai a hazugságvizsgálatot is vállalják

A Fidesz Karácsony őszödi beszédéről, a Párbeszéd magyar Watergate-botrányról beszél.

A Népszavának Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, akár már keddre elkészülhet a feljelentés, amit a titokban készített Karácsony-felvétel miatt nyújtanak be. A párt szerint a hanganyagot az elnökségi ülések lehallgatott felvételeiből vágták össze, majd manipulálták.

Az ellenzéki párt elnökségi tagjai készek átadni a hatóságoknak összes elektronikus eszközüket, sőt hazugságvizsgálatra is hajlandók. Szabó Tímea megismételte, egyértelmű, hogy hangfelvétel a Fidesz érdekeit szolgálta.

Kiszivárgott Karácsony-felvétel: „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak”
Az ellenzéki főpolgármester-jelölt fenyegetések mellett arról is beszél, hogy a szocialisták egy civil polgármester megválasztása esetén szétlopnának mindent a XIV. kerületben.

Névtelen szakmai források a lapnak azt állították, a Képviselői Irodaház nem garantáltan „poloskamentes”. Az Alkotmányvédelmi Hivatal embereinek ugyanis kötelezően csak a nemzetbiztonsági bizottság ülései előtt kell ellenőrizniük egyetlen termet. A rendőrségnek első körben azt kellene vizsgálnia, hogy a kiszivárogtatott hangfelvételen vannak-e olyan metaadatok, amelyekből kiderül, mikor, milyen eszközzel rögzítették a beszélgetéseket. A legkézenfekvőbb, hogy egy telefonnal, hiszen az könnyen átjut az ellenőrzésen, egy kémprogrammal pedig alkalmas a lehallgatásra.

A Népszavának a felvételt közzétevő Herbal Reality honlapját bejegyző vállalkozó annyit mondott, ő csak létrehozta a weboldalt, soha nem volt tulajdonosa, a tartalmát nem ő kezeli. Azt sem árulta el, hogy kik szerkesztik a honlapot. Arra sem válaszolt, hogy miért torzították el Karácsony Gergely beszélgetőtársának a hangját, valamint hogy a felvételt miért távolították el a Youtube-csatornájukról.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik