Foci

Az MTK behódolt a Győrnek a rangadón

A vendégcsapat nyerte a labdarúgó NB I. szombati rangadóját a Hungária körúton, az élen marad a Győr.

A Győr csak 0-0-ra volt képes az előző fordulóban a Honvéd ellen, így az idén nagyon összeszokott, erős MTK otthonában kellett javítania.

Jobban is kezdte a meccset a vendégyüttes, Varga emeléssel próbálkozott az első negyedóra végén. A hazaiaknál Tischler lőtt messziről, aztán más semmi. Nem úgy a 30. percben, amikor Pátkai passzolt Strestiknek a jobb oldalon, ő középreadott, a labda elsuhant mindenki előtt, de a rövidnél ott volt Varga Roland és nem hibázott (0-1). Szabálytalan gól volt mindez, hiszen Strestik lesen állt az indításkor.

Egy perccel később Hegedüs rosszul jött ki, de az emelés nem jött össze. Varga ezt lemásolhatta a 37. percben, mert Hegedüs ekkor is bizonytalankodott. A 39. percben növelte előnyét az ETO: Pátkai indította a leshatáron Vargát, ő kapura lőtt, Hegedüs bravúrral hárított, de kijött róla a labda, amit Trajkovic bekotort (0-2).

A 48. percben Kanta szöglete után Tischler lőtt az ötösről, de nagyon fölément a próbálkozás. Az 55. percben Pátkai lőtt messziről, Hegedüs bravúrral védett, Pátkai először szerepelt vendégként a Hungária körúton. A 65. percben Varga végzett el szögletet, a labda Völgyihez pattant, ő pedig Hegedüs kapujába lőtt (0-3).

Az utolsó negyedóra kezdetén szépített az MTK: Kanta indította a támadást, Tischler továbbfejelte a labdát, a csereként beállt Balajti pedig bevágta a kapuba a játékszert (1-3).

Az MTK most nem tudta megismételni kombinatív játékát, így fejet kellett hajtson az ETO előtt.

Eredmények – labdarúgó NB I., 14. forduló

MTK – Győri ETO FC 1-3 (0-2)

Hungária körút, 1000 néző

MTK: Hegedüs – Vukmir, Wolfe, Kelemen, Hidvégi – Ladányi (Könyves, a szünetben), Zsidai, Kanta, Vadnai (Nikházi, 76.), Csiki (Balajti, 67.) – Tischler. Szakmai igazgató: Garami József

Győr: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács, Völgyi – Trajkovic (Nicorec, 71.), Kamber, Pátkai – Varga, Strestik (Dudás, 82.), Koltai (Andric, 77.). Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Balajti (75.), illetve Varga (30.), Trajkovic (39.), Völgyi (65.)

Sárga lap: Zsidai (67.), Wolfe (71.), Andric (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik