Belföld

Felfüggesztettet kapott a kismacskákat élve elásó asszony

Felfüggesztett börtönre ítélte a Budapesti XX., XXI. és XIII. Kerületi Bíróság azt a 65 éves soroksári asszonyt, aki három kismacskát ásott el élve az udvarán.

A nő három kismacskát talált a társasházuk udvarán lévő elhanyagolt bokros részén. Magához vett egy ásót, majd ásott egy gödröt és elföldelte a háromhetes állatokat.

Az egyik lakó miután megtudta, hogy mit művelt, azonnal kihívta a rendőröket. Az egyenruhások szóltak az egyik állatvédő alapítványnak, és közösen elkezdték kiásni a kismacskákat. Az ásás közben a földből erősödő nyávogásra, majd mozgásra lettek figyelmesek. Az eltemetett kiscicák még éltek, kettőt a gödörben, a harmadikat pedig a gödör közelében találták meg, neki sikerült kiásnia magát. A kiscicák azonnali, szakszerű ellátásban részesültek, így életben maradtak.

Az ügyészség szerint egyértelmű volt, hogy a nő el akarta pusztítani az állatokat. Azzal pedig, hogy élve ásta el őket, különös szenvedést okozott számukra. Az a kettő cica, ami nem tudta kiásni magát, legalább 12 órát töltött a földben elásva.

A bíróság 1 év börtönre ítélte a nőt állatkínzás miatt, ennek végrehajtását azonban 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte az asszony életkorát, büntetlen előéletét, őszinte megbánását, egészségi állapotát, valamint azt, hogy a cselekménye kísérleti szakaszban maradt. Súlyosító körülményként a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát vette figyelembe, valamint azt, hogy különös szenvedést okozott az állatoknak

A végzést az ügyészség, a gyanúsított és a védelem is tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik