Foci

PMFC: a helyzet változatlan

Matyi Dezső (Matyi Dezső)
Matyi Dezső (Matyi Dezső)

Matyi Dezső távolmaradása miatt határozatképtelen volt a szerdai taggygűlés.

Amint arról írtunk, rózsásnak semmiképpen sem nevezhető az a helyzet, ami a PMFC körült kialakult. Épp ezért szerdán a PMFC-Sport Kft. tagjai összeültek, hogy fontos döntéseket hozzanak az élvonalban szereplő labdarúgóklub jövője kapcsán. Pontosabban csak hoztak volna, ám mivel az egyesület többségi tulajdonosa, Matyi Dezső nem jelent meg az ülésen, emiatt határozatképtelen volt a taggyűlés.

Mint ismert, az üzletember december végén közölte, hogy ki akar szállni a pécsi labdarúgásból. Ezt követően a városvezetés tett egy olyan ajánlatot, miszerint rendezné az állítólag többszázmilliós tartozást, emellett pedig jelképes összegért, 1 euróért megvenné Matyi Dezső tulajdonrészét, de utóbbi ezt méltánytalannak tartotta.

„Nagyon szeretnénk megoldani a kérdést, mi minden megbeszélésre, egyeztetésre elmegyünk, egyelőre azonban nem látunk pozitív elmozdulást” – mondta a pecsma.hu-nak Vári Attila, a pécsi önkormányzat közel 5 százalékos részesedését képviselő PSN Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, az ajánlatuk továbbra is él.

Feleki Attila, a klub ügyvezetője kongatta meg kedden a vészharangokat, mondván sem a bérek kifizetésére, de még a rezsire sincs pénze a PMFC-nek, amely ha így folytatja, akkor könnyen az NB III-ban köthet ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik