Foci

Valami nincs rendben a Lokinál

A szombati játéknapon az Újpest és a Debrecen mérkőzése alakult a legizgalmasabban, hiszen a lilák a 90. percben nyerték meg a meccset.

A Debrecen a bajnokság kezdete óta nem találja korábbi formáját, hiszen sorra csődött mondott a piros-fehér alakulat. Az OTP Bank Ligában eddig négy meccs után két vereséggel, egy döntetlennel és egy győzelemmel a 7. helyen állnak, míg az európai kupaporondon a Cliftonville kiejtése után a BATE Boriszov ellen az utolsó utáni pillantban, nyerő helyzetből buktak, így az EL-selejtezőben folytatják.

Kondás Elemér együttese az Újpest otthonában is hozta a fehéroroszok elleni forgatókönyvet, főleg úgy, hogy szintén emberhátrányban fociztak, és a hajrában kaptak gólt.

 Fotó: MTI

“Az első félidőben is próbáltunk masszívan futballozni és abból kontratámadásokat vezetni. Sajnos megint arról kell beszélnünk, hogy volt egy kiállítás. Utána aztán egyértelműen többet birtokolta a labdát a hazai csapat. Megint az utolsó pillanatban kaptunk gólt egy ilyen megpattanó labdából, de azzal kezdődött az egész, hogy mi passzoltuk el azt. Picit pontatlanok voltunk, jobban meg kellett volna tartani a labdákat. Korábban tisztább helyzetek akadtak. Ilyenkor persze az szokott lenni, hogy egy megpattanó labda bemegy, ez történt most is” – foglalta össze a látottakat Kondás.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest trénere ezzel szemben úgy látta, sokkal jobbak voltak ellenfelüknél.

“Sokat birtokoltuk a labdát, és a második félidőben is folytattuk a jó játékot. A Debrecen nagyon jó csapat, nehéz 90 percen át kontroll alatt tartani őket. Sok veszélyes játékosuk van, elég, ja csak Sidibe, Szakály vagy Bódi nevét említem. Az utolsó tíz percben nem tudtunk már annyira koncentrálni, türelmetlenek voltunk, de ezzel együtt megérdemeltük a gólt. Nagyon boldog vagyok.”

A DVSC a következő fordulóban az eddig várakozáson alul teljesítő Haladást fogadja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik