Sport lineup

Sírva vallotta be a friss NBA-győztes, hogy nem bírja a csapat nélküli életet

Sokan azt hihetnénk, az első kanadai csapatként NBA-t nyerő Toronto Raptors játékosai egész nyáron ünnepelték a sikert. Pedig kedden Jeremy Lin ékes példája annak, hogy ez nem feltétlenül van így.

Így született Amerika árnyékában új királyság
A Toronto Raptors egy lesajnált, kanadai franchise-ból lett a világ egyik legizgalmasabb, legérdekesebb csapata és az NBA új bajnoka. Az út tele volt buktatókkal, rossz döntésekkel, de a végén mégis összeállt a kép.

Az amerikai kosarasnak az elmúlt szezon volt a kilencedik idénye a bajnokságban, de az elmúlt esztendőkben rengeteg sérülés és ebből adódó formaingadozás hátráltatta. Sokszor szabadügynökként várta, hátha megszólal a telefon, az idei győztesnél pedig alig-alig volt pályán: a rájátszásra szerződtetett kosaras átlagosan 3,4 percet töltött parkettán, a nagydöntő hat meccsén egy perc jutott neki. Még ennél is aggasztóbb számára, hogy az idei nyáron újra csapat nélkül maradt.

Lin kedden egy kínai rendezvényen végül nem bírta tovább és sírva vallott arról, lelkileg összetörte, hogy megint szabadügynök.

Minden évben egyre nehezebb. Van egy angol mondás, ami szerint ha padlót fogsz, csak fölfelé vezet az út. Én viszont újra és újra padlóra esek. Nagyon nehéz számomra a szabadügynökség, úgy érzem az NBA lemondott rólam. A szezon után Ázsiába kellett utaznom, ehhez lett volna a legkevésbé kedvem, mert tudtam, hat hétig arról a bajnoki címről kérdezgettek volna, amit nem is igazán érdemeltem meg. A jövőmről kellett volna beszélnem, amiről nem tudom, van-e még? Őszintén, ez az egész rettentően kínos és nehéz nekem

– mondta a kosaras, hozzátéve, hogy saját gyerekeiből reméli, sosem lesz kosaras, mert ezt nem kívánja senkinek.

Végül persze elfogadta azt a bajnoki gyűrűt, amivel az első ázsiai származású NBA-bajnok lett, a rajongók egy része pedig arról győzködi, igenis hozzájárult a Raptors sikeréhez. Azt egyelőre nem tudni viszont, merre folytatja a 30 éves.

Kiemelt kép: Vaughn Ridley/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik