Tech esport

Még többen szállhatnak le a pokol mélyére

A Bethesda játékstúdió különleges bejelentéssel készült az idei QuakeCon nevű rendezvényre: a legendás Doom játéksorozat első három klasszikus része játszhatóvá válik a jelenlegi konzolgeneráció eszközein, így Sony PlayStation 4-en, Nintendo Switchen és Xbox One-on is. A megjelenést a sorozat 25. évfordulójával indokolta a cég, ami valójában már tavaly decemberben volt.

A kiadás alkalmából egy különleges trailert is közzétettek, és mint kiderült, mindegyik részhez számos extra is jár majd, többek közt a közösség által készített, legjobb pályák, amiket a fejlesztők válogattak ki. A harmadik epizód mellé a „Resurrection of Evil” és a „The Lost Missions” kiegészítőket is csomagolják, így a pokol seregeit felvonultató játékok minden korábbinál teljesebb formában érkeznek a modern eszközökre.

A Doom, Doom II és Doom 3 címek külön-külön is megvásárolhatók a digitális boltokban. Az első két rész egyenként 5 dollárba (kb. 1500 forint) kerül, míg a Doom 3-ért 9,99 dollárt (kb. 3000 forintot) kell kipengetni. Az első két etap ráadásul Androidra is tölthető.

A rajongók számára pedig még nem ér véget az év, hiszen a következő teljes értékű rész, a Doom Eternal november 22-én kerül a boltok polcaira, méghozzá PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, de játszható lesz Nintendo Switchen. Ami a sztorit és a játék lényegét illeti, az sokat nem változott a közel 30 év alatt, hiszen újra a pokol vár ránk: szembe kell néznünk a démonokkal, akik a Föld leigázására készülnek.

Ősszel újra a pokol vár ránk: érkezik a Doom Eternal
Végre megvan a pontos megjelenési dátum, és vadiúj videók is érkeztek a játékból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik