Nagyvilág

Tragédia a vizes vb-n, nincs magyar áldozat

Egy kvangdzsui éjszakai klubban ketten meghaltak, többen megsérültek.

Szombatra virradóra két dél-koreai állampolgár meghalt, és többen megsérültek, köztük a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő sportolók is, amikor összeomlott egy éjszakai klub galériája – közölte a helyi tűzoltóság.

Összesen 370-en voltak a klubban, amikor a 2,5 méteres magasságban lévő galéria a szórakozókra esett. A hatóságok szerint a túl nagy súly miatt dőlt le a szerkezet. Szemtanúk több mint száz bulizóról számoltak be a galérián. Magyar sportolók nincsenek a sérültek között.

A halálos baleset a versenyzők szállásához közel, egy többszintes klubban történt. Bíró Attila, a negyedik helyen zárt magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, ők is ott voltak, de szerencsére mindenki jól van.

A halálos áldozatok nem sportolók. A Yonhap dél-koreai hírügynökség a városvezetésre és a tűzoltóságra hivatkozva közölte, kilenc sportoló könnyebben megsérült: négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil. A brazil kivételével mindannyian vízilabdázók. Hatan közülük nők. Kar-, és lábsérüléseik a zúzódásoktól a vágott sebekig terjednek.

A Yonhap szerint a szórakozóhelyen körülbelül húsz külföldi sportoló tartózkodott a tragédia idején. A tucatnyi könnyebb sérült listáján két üzbég állampolgár is szerepel, úgy tudni azonban, nem sportolók. A tűzoltóság megerősítette, több sportoló megsebesült, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még korai lenne arról nyilatkozni, hány sérült van összesen.

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) közleményben fejezte ki sajnálkozását a történtek miatt és kívánt a baleset sérültjeinek mielőbbi jobbulást. Hangsúlyozta, hogy mivel a július 12. és 28. között megrendezett 18. FINA vizes világbajnokság résztvevői is érintettek, szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet és mindent megtesz, hogy biztosítsa a szükséges támogatást és egészségügyi ellátást a sérült külföldi sportolóknak.

Kiemelt kép: Balesetben megsérült sportolók a dél-koreai Kvangdzsu egyik kórházában, miután a Coyote Ugly nevû éjszakai klub galériája összeomlott 27-ére virradóra. MTI/EPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik