Belföld

Forróság, zivatarok – itt a riasztás, figyelmeztetés

Pénteken marad a hőség, szombattól már több helyen lehet zápor, zivatar.

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre is  számítani kell, délelőtt főleg nyugaton, délnyugaton, később már szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erőssé, viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 30-35, késő este 20-27 fok között alakul – írja a Kiderül.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki az egész országra, illetve hajnalban riasztást az alábbi járásokra.

 

Mint írták, a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben kialakuló  zivatarokat átmenetileg viharos széllökés, kisebb méretű jégeső kísérheti. Közben a napi középhőmérséklet az északkeleti megyék kivételével 25 fok felett, a Dunántúl északi felén 27 fok körül alakul.

A hőség miatt péntekre négy megyére (Vas, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér) másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki.  

Szombaton a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz, szórványosan lehet zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás.
Csapadék a nap bármely szakában előfordulhat.

A szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28- 33 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett már több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás is és szintén bármikor lehet csapadék a nap bármely szakában lehet.

A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok között alakul.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik