Belföld

Záhonyi határrendészek – fellebbezett az ügyészség

Csak egyetlen vádlott esetében nem kért súlyosítást.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt megvádolt záhonyi határrendészek ügyében hozott ítélet ellen fellebezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség. 

Mint írták, a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa kedden 51 vádlottból 40 vádlott ellen végrehajtandó szabadságvesztést, 10 vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. 38 vádlottnál állapították meg, hogy korrupciós bűncselekményeiket bűnszövetségben követték el. Az elsőfokú bíróság 10 vádlottat a bűnösségük megállapítása és a büntetések kiszabása mellett az ellenük emelt vádak egy része alól felmentett, míg 1 vádlottat valamennyi vád alól felmentett.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség 50 vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett. Hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért, 9 vádlottnál a próbaidőre történt felfüggesztés mellőzéséért és a közügyektől eltiltásáért. 49 vádlottnál komolyabb pénzbüntetést, a felmentések miatt a vádlottak bűnösségének megállapítását, a teljes felmentéssel érintett vádlottnál a bűnösség megállapítását szeretné elérni. Az ügyészség egyetlen vádlott esetében vette tudomásul az ítéletet.

Ötvenhárom záhonyi határrendészt állítanak bíróság elé
Kenőpénzt fogadtak el, a kapott összegeket olykor alsógatyájukban, vagy éppen a melltartójukban rejtették el. A vádiratban 453 eset szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik