Belföld

Példátlan dologra készül a pesterzsébeti Fidesz

Eléggé meg lehetnek szorulva, ha be kell állniuk a volt szocialista polgármester mögé.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a pesterzsébeti Fidesz az önkormányzati választásokon saját jelölt indítása helyett inkább a jelenlegi polgármestert támogatná. Szabados Ákos 21 éve irányítja a kerületet, 4 éve függetlenként, 17 évig viszont szocialistaként. Ez új stratégiát vetít előre, hiszen a Fidesz a baloldali beállítottságú városrészben olyan polgármester mögé állna, aki eddig az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum közös jelöltjének számított.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a portálnak azt mondta, nem tudtak róla, hogy a polgármester a Fidesszel is tárgyal, az pedig

teljesen kizárt, hogy az MSZP olyan jelöltet támogasson, akit a Fidesz.

A hvg.hu-nak Szabados Ákos azt mondta, egy tárgyalási körön túl van a kormánypártokkal, de több párt is kereste, csak az a biztos: hogy függetlenként indul októberben.

A portál hosszan idézi, hogy a polgármester milyen gesztusokat tett eddig a jobboldalnak, amikor pedig az ellenzék megnevezte XX. kerületi jelöltjeként, arra úgy reagált, hogy ő minden olyan politikai erővel nyitott az együttműködésre „akinek az elsődleges célja a kerület fejlesztése, nemcsak a politikai ellenfél legyőzése”.

Szabados támogatása megosztotta a Fidesz pesterzsébeti híveit. A helyi csoport Facebook-posztja alatt éles vita robbant ki, volt aki a jobboldal leköpésének, tréfának tartotta ellopását az ellenzék elől, míg az ellenérv az volt, hogy mindenképpen

Szabados nyer, kérdés, hogy az ő Szabadosuk vagy a mi Szabadosunk.

Éppen tíz éve egyébként Szijjártó Péter (akkor még a Fidesz elnöki stábjának igazgatójaként), amikor a közlekedési miniszter Andrási Miklós Fidesz-alapítót (aki akkor a párt EP-listáján is szerepelt) nevezte ki a MÁV élére, úgy fogalmazott: „elég rendesen meg vannak szorulva a szocialisták, ha már a Fidesz EP-listájáról válogatnak maguknak”.

Kiemelt kép: Facebook/Szabados Ákos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik