Közélet

Őt ölelte ma reggel a leghosszabban Orbán Viktor

Ősrégi sportbarátság a megoldás kulcsa.

Látták reggeli videónkat arról, ahogy „leszavaz” Orbán Viktor?

Rejtélyes személyek felbukkanása kísérte az eseményt.

Az első az a bézbólsapkás úr, aki fehér papírtáskában ajándékkal lepte meg még a szavazóhelyiségben a miniszterelnököt. Oknyomozó szekciónk kiderítette, hogy az illető úr Kürti Szabolcs, az ATV munkatársa, ő fogta a mikrofont a rapid sajttáj alatt. Próbáltuk kideríteni, mit rejt a zacsi (amit mellesleg némi tapogatás után Havasi Bertalanra bízott a kormányfő), de Kürti úr mogorván elhárította érdeklődésünket, és csak annyit mondott: privát ajándék volt. (Csak azt nem értjük, mire föl mogorva a kolléga. Ha valaki húsz kamera előtt puncsol a Fidesz elnökének, nehogy már hisztizzen, ha rákérdez az ember, hogy ezt meg hogy.)

Fotó: Marjai János /24.hu

A második úr már kifelé, a folyosón lepte meg a kormányfőt, s ő nem más, mint a Fradi ikonja, az 1980-81-es bajnokcsapat baloldali (!) csatárja/balszélsője: Szokolai László, egyszeres magyar bajnok labdarúgó. (Nem tudjuk nem ideírni, hogy e sorok írója jelen volt azon az 1981-es mámoros bajnokavatón; 1981. június 13. Ferencváros-PMFC 4:0, gólszerző Pogány László a 17. percben, az isteni Nyilasi Tibi a 44., majd a 80. percben, valamint, igen, az amúgy a 81. percben becserélt Szokolai Laci, aki Nyilasi átadásából a nyolcvankilencedikben talált be tizenhatról Katzirz Béla hálójába.)

Aki magyar, annak Szokolairól tudni kell még, hogy tizenkétszeres válogatott, két gólt szerzett nemzeti mezben, mindkettőt fejjel, az elsőt, ahogy az az orbános videónkban is hallható, 1979. november tizenegyedikén Európa-bajnoki selejtezőn, a Népstadionban, pont a Szovjetunió ellen (ezért manapság nagy, nagy fekete pont járna), a másodikat pedig 1985. április harmadikán Ciprus ellen, világbajnoki-selejtezőn, újfent a Népstadionban.

Na, szóval ezt a Szokolait ölelgette, lapogatta Orbán, s bizony nem csupán a labdarúgás közös szeretete ragadtatta testi kontaktusra a két férfiút, hanem az is, hogy Szokolai a kilencvenes évek közepén Orbán edzője volt az Erdértnél.

Sportperceinket hallották.

Kiemelt kép: Bárdi Bálint /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik