Belföld

Hétfőn is marad ez a szutyok idő

Bár a Kőszegi-hegységben vasárnap havazott is, és az előrejelzés szerint következő másfél napban a Bakony magasabb részein, hétfőre virradóra pedig az Északi-középhegységben is kifehéredhet átmenetileg a táj, az ország nagy részén továbbra is a vasárnapihoz hasonlóan reménytelenül esős idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn is túlnyomóan borult idő lesz, csak estétől kezd el nyugat felől szakadozni a felhőzet. Délig országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Többfelé készülhetünk jelentős mennyiségű csapadékra. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Csak hétfő estére veszít erejéből a szél, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 12 fok között valószínű.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett napközben már nem várható csapadék. A szél megélénkül, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, de a szélvédett helyeken gyenge talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik