Nagyvilág

Jön az áremelés: drágább lesz a hús

A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta,

annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek.

Éder Tamás közölte, a bérek emelése meghaladja a 10 százalékot, drágul az energia és a csomagolóanyaghoz is csak drágábban lehet már hozzájutni, miközben az élő sertés ára 30 százalékkal nőtt.

Utóbbi oka Kínában keresendő, hiszen az ott pusztító sertéspestis miatt az ország igénye hatalmassá vált a világpiacon.

A lap így azt írja, az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik